Hoppa till innehåll

Bussigt

Jag har saknat att åka buss sedan jag började på Valtech i november. Förut kunde jag ju ta 56:an från runt hörnet till Centralen de dagar jag inte lämnade barn, eller tvärt om ifall jag skulle direkt hem. Nu finns inget bussalternativ när jag ska direkt till jobbet eller hem och hittills har jag tagit tunnelbanan efter lämning/före hämtning också, trots att det innebär ett urtrist byte på Fridhemsplan (olika linjer beroende på om jag åker hemifrån eller från skola/förskola, “fel” linje i det senare fallet).

Jag bortsåg från möjligheten att åka 62:an från Fredhäll eftersom det är en bit att gå dit och den går rätt sällan.

…fast nu har jag insett att det inte är jättelångt och att den går var nionde minut. Det tar lite längre tid än att åka tunnelbana, det gör det, men det är väldigt mycket trevligare att sitta i en buss och sightseea Marieberg (som jag inte alls haft koll på innan) än att stressa fram genom tunnelbanetunnlar och åka rullband i underjorden.

Missar jag bussen hem är det bara att gå ner i tunnelbanan i stället, den ligger precis vid busshållplatsen. På morgonen däremot gäller det väl att inte ha något inbokat klockan 9 om jag ska våga förlita mig på bussen.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *