Nätverkshastighet före och efter homeplugs

Jag hade som sagt problem med wifi-hastigheten till min nya dator inne i kontoret (vi har öht sämre ju längre från routern vi kommer, men nya datorn ännu sämre än gamla). Funkade ok om jag satt i soffan, men jag vill ju kunna sitta i kontoret.

Körde ett antal bredbandskollen-test. Många hamnade UNDER 1 Mbit/s. Detta körde jag precis innan åtgärd:

bbk_resultat_innan_homeplug

Sen pluggade vi in homeplugs. En dosa i eluttag + router (vardagsrummet), en annan i eluttag + datordockan (kontoret). Spänningen steg… Abrakadabra:

bbk_resultat_efter_homeplug

Jubel!

Nätverk via elnätet alltså. Vår variant av homeplugs stöder både trådat och wifi, detta är den trådade varianten. Inte testat wifi än. Vår router verkar inte stödja Wifi clone (att homeplugnätverket bara förstärker det gamla, samma inloggning), så vi kan bara testa varianten att få ett till nätverk med separat inloggning. Men vi är i färd med att byta nätleverantör också, så vi får se vad nya leverantören skickar för router… håller tummarna för att clone funkar med den, det vore smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *