Hoppa till innehåll

Kalas och advent

I helgen hade vi det sista födelsedagskalaset för barnen för i år. Denna gång var turen kommen till våra kompisfamiljer. Vi hade bjudit in tre familjer, men två blev sjuka, så det var Anna, Jonas, Tuva och Oskar som kom. Trist såklart att de andra inte kom, men det var ju ganska smidigt att vi fick plats runt bordet allihop. :)

Vi bjöd på äppelpaj och chokladbollar (båda i nyttigare tappning med dadlar i stället för socker, chokladbollarna hade också kokosolja i stället för margarin), samt fiskdamm. Jag fotade bara en enda bild och det var fiskdammen före kalaset:

IMG_20151128_140729

Söndagen var första advent! Jonas var borta och spelade teater, det var rookieföreställning för impron han går på. Jag hade gärna sett det, men stannade hemma med barnen i stället. Vi hade fullt upp med att adventspynta och baka pepparkakor inför kvällens adventsmys.

Vi packade upp granen till barnens stora förtjusning. Jag har nog aldrig sett en människa så lycklig över en gran som Sander. Jag har en bild från förra året när han ger granen en godnattkram och den kärleken består. Ojojoj, vad han pratar om vår gran och alla granar vi ser. Och han håller på och plockar med pyntet och arrangerar om mest hela tiden. Och det är jätteviktigt att vi tänder granen, adventsljusstaken och stjärnan så fort vi går upp/kommer hem. :)

Jättefina pepparkakor blev det… :) (Men stressigt att baka med två barn…)

Men oj vad min stresshjärna glömmer saker hela tiden. Jag som brukar vara ute i så god tid med allt fick be Jonas köpa mossa och ljus på väg hem från impron. Och på måndagen letade jag febrilt efter tv-adventskalendern på hemvägen, men den var slut på Ica Kungsholmstorg, Coop Kristineberg och Ica Maxi Lindhagen + fanns inte i ett par kiosker jag också kollade. Jonas var på impro igen (vanligt kurstillfälle) och fick ge sig ut efteråt och hittade lyckligtvis en på Daglivs efter att ha kollat en annan matbutik + kiosker på väg mellan matbutikerna. Phew. Men tyvärr innebar det att barnen missade att öppna lucka 0 i förväg, som man hade kunnat göra.

Nu är vi i alla fall igång med kalendrarna. Ava har en Lego City-kalender och en Bamsekalender och Sander har en lerkalender (MyDough) utöver tv-kalendern. Och nu ska man alltså hinna med att se på tv när vi i vanliga fall borstar tänder och gör oss redo att gå iväg… det är inte lätt så här års, detta kombineras ju med tidskrävande vinterkläder…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *