Hoppa till innehåll

Jag slutförde “Zombies, Run! 5k”!

Idag sprang jag det sista passet i mitt zombie-apokalyps-äventyrs-träningsprogram för att komma upp till 5 km. Idag var uppgiften helt enkelt: spring 5 km. Men man mäter tid och inte distans, så jag sprang så länge berättelsen var igång och kom upp i över 6 km = nytt distansrekord för mig (6,49 km enligt ZR5K, 6,25km enligt jogg.se…).

Här är min sammanställning:

zr5k

Det är alltså ett 8-veckorsprogram och jag behövde 14 veckor, pga uppehåll av olika anledningar. Men jag är nöjd att ha genomfört det över huvud taget.

Så här blev det:

(v. 34: sprang ett intro-pass till programmet med lite bakgrundshistoria)
v. 35: v. 1
v. 36: v. 2 pass 1-2 + Hagaloppet
v. 37: v. 2 pass 3
v. 38: v. 3
v. 39: – (sjuk)
v. 40: v. 4
v. 41: v. 5
v. 42: – (hostig)
v. 43: v. 6
v. 44: v. 7
v. 45: – (paus för ont i smalben + allmänt ej på topp)
v. 46: –
v. 47: – (mjukstart med en liten löprunda utanför programmet)
v. 49: v. 8

(att smeta ut träningsvecka 2 över två veckor pga Hagaloppet var ett planerat uppehåll, resten ofrivilliga)

Skönt att jag lyckades rycka upp mig och slutföra på rätt sida av den värsta vintern. Men jag har provat att springa i minusgrader nu i alla fall och det gick ju faktiskt det med.

Jag vill verkligen fortsätta springa, men jag är inte säker på hur jag ska göra framöver. Det har ju varit väldigt smidigt att ha ett program att följa. Jag hoppas att jag ska klara att fortsätta springa ute ett tag till, men jag antar att jag tar uppehåll när det blir för vintrigt. Löpband finns ju, förstås.

Nåväl. Jag är nyfiken på att fortsätta med Zombies, Run!, som är fortsättningen, men jag är också väldigt sugen på att slippa springa med hörlurar. Jag är sugen på att öka distansen, men kanske borde försöka jobba upp lite hastighet först..? Jag är verkligen inte snabb.

Hoppas att jag är en sån som springer nu.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *