Sander-och-mamma-dagar

Kasta sten i havet

Det går att “kasta sten i havet” hemma också

Förskolan var stängd torsdag-fredag, så vi hade Sander-och-mamma-tid. På torsdagen ville Sander ha tomtekläder, vilket blev en fin fortsättning på att han hade pepparkaksdräkten på sig på förskolan dagen innan. När vi gick ut ville han även ha olika skor, vilket ju går nu när han har fått ett par nya medan de gamla fortfarande går att använda. Jag kände möjligtvis att detta inte var den mest diskreta utstyrseln att ta på när vi gick för att se till en av mina geocacher, men det gick bra. :)

20160901_110549

Liten tomte med olika skor…

Vi provade också semesterfavoriten “kasta sten i havet”. Gick ju riktigt bra på hemmaplan också. Vi är lite dåliga på att utnyttja vår närmiljö ibland, känner jag.

Tågbana

Tågbana

Hann bygga en fin tågbana och slappa i soffan också, innan det var dags att hämta Ava.

På en båt i Kronis

På en båt i Kronis

På fredagen lämnade vi Ava på skolan och åkte in mot stan. Vi mellanlandade lite på Fridhemsplan och besökte Kronis parklek tills klockan blev lite mer. Där undrade vi lite hur de tänkt angående somliga av aktiviteterna som annonserades. Är detta verkligen lämpligt i en parklek?

Lämpligt i en parklek?

Lämpligt i en parklek?

Sen åkte vi vidare mot Östermalms IP för att göra dagens ärende, nämligen att hämta min nummerlapp till Tjejmilen. Vi åt lite goda kakor på expot också, och lånade ett fotbollsmål som stod lite avsides för att sparka medhavd boll en stund.

Hemkomna provade vi att göra kikärtstofu, eftersom vi behövde göra av med kikärtsmjöl med pinsamt bäst-före-datum och jag varit nyfiken på det ett tag. Det blev coolt, fast jag hade gärna fått det fastare…

Vi bakade också tigerkaka till fredagsmyset. Jonas fastnade så smått i tunnelbanan, men kom lyckligtvis loss innan det blev jobbigt sent. Om vi inte hade haft en kaka i ugnen kanske vi hade kastat oss ut för att hämta Ava, men nu hade vi ju det, så vi chansade och det gick bra, det blev bara en liten försening.

Och eftersom man måste äta popcorn på fredagar blev det alltså både tigerkaka och popcorn till efterrätt.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.