Ava 8 år

Den 7 november fyllde Ava 8 år! Vi firade med paket på morgonen och sedan hade vi med oss varmkorv och tårta till kören och åt hastigt innan det var dags för henne att sjunga. :) Första bilden är från det tillfället. Jag har inte fått så många bilder av 8-åringen ännu…

Här kommer en liten bildkavalkad med Ava år för år:

Ava genom åren

Och årets skolfoto:

Ava skolfoto klass 2, 2016

Ava går ju i 2:an och har läsläxa varje vecka. De läser en jättefiffig bokserie där samma berättelse finns i olika svårighetsnivåer, så att alla kan läsa samma bok oavsett läsnivå. De har också börjat med matteläxa.

Hon läser på fritiden också, mest i sängen på kvällen. Hon har nyligen börjat använda appen Bibblix, som ger möjlighet att läsa 5 e-böcker i veckan och presenterar dem på ett trevligt sätt riktat mot barn. Väldigt bra, för hon läser ut böcker så snabbt att vi inte riktigt mäktar med att förse henne. :) Tyvärr blev det ju inget bibliotek vid Moa Martinsons torg, som det var tal om en gång i tiden. Det hade varit perfekt, men som det är nu blir det inte av att gå till biblioteket. Hon läser gärna om djur, i Bibblix har hon läst böcker om hunden Puzzel och som pappersböcker har hon läst flera om hästen Sigge. Hon har uttryckt en önskan om att läsa något som jag uppfattade som mer åt sago/fantasy-hållet, så jag försökte ge några såna böcker i födelsedagspresent. Får se om hon gillar dem.

Skrivandet går bra, grunden sitter och hon får träna mer på att stava rätt. Hon skriver korrekt med stora och små bokstäver och har börjat skriva smått i stället för jättestort. Hon gillar verkligen att skriva, det är kul.

Pokémon Go är väldigt populärt nu och därtill Pokémonprylar.

Favoritleksak annars är nog Littlest Pet Shop. Men hon leker inte så mycket med leksaker själv, utan ägnar sig hellre åt att titta på Netflix, pyssla, skriva brev och sånt. Med kompisar beror det ju lite på vad de vill leka med, det kan bli Barbie, lego m.m.

Musikfavorit är Katy Perry.

På lördag blir det danskalas på Balettakademien! Ska bli spännande.

8-årspresenter från oss:

 • Eevee-gosedjur (favorit-Pokémon)
 • Littlest Pet Shop-hus (själva djuraffären)
 • Littlest Pet Shop-buss (från Sander)
 • Jongleringsbollar (hon har börjat öva på att jonglera, men inte haft några bra bollar)
 • Fotoalbum + papperskopior av en drös bilder, både såna som hon fotat själv och en del jag fotat i somras
 • Adresslappar till hennes brev, med hennes namn och adress tryckt på alltså
 • Böcker:
  • Uppdrag: Vattenhäxan
  • Hjälparbyrån: Fallet med den försvunna enhörningen
  • Kapten Kalsong och den stora toalettattacken (detta är del 2, hon har läst och gillat del 1)
  • Lilla författarskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *