Jag vill hitta tillbaka till läsning

De senaste åren har mitt läsande gått ner. Jag har för all del läst i perioder (och lite mer på semestern), men läsningen har oftast gjorts då jag ändå haft dödtid (som under transporter och toabesök, eller som i Göteborg när jag diskade och lyssnade på ljudböcker). Jag har lovordat e-böcker (och under en period ljudböcker) som möjliggjorde läsning närhelst möjligheten dök upp. 

Det här scenariot har inte varit min verklighet (att ligga i soffan med pappersbok,  temugg och filt och bara läsa):

Och det är ju synd, känner jag. Jag har ju alltid försökt åstadkomma så himla mycket på kvällarna, men under en tid nu försökt bli bättre på att slappna av i stället. Jag lyckades ganska bra med att använda tiden till att titta på Gilmore Girls, men nu vill jag använda den tiden till att läsa! 

Förut kändes pappersböcker passé, för jag ville inte behöva släpa runt på dem, men om jag faktiskt avsätter lästid hemma är det ju mysigt med pappersböcker! 

Jag vill fortfarande inte samla böcker, men det löser sig ju om man lånar på biblioteket. Så nu ska jag bli flitig låntagare också! :) Här är första skörden:

Tre till Sander, tre till mig och fyra till Ava. Egentligen har jag länge velat låna böcker till Ava, eftersom hon läser ut böcker så snabbt, men jag har inte varit tillräckligt motiverad att ta barnen till biblioteket eftersom det är ett projekt… Men om jag nu själv har ärenden dit blir det ju en annan femma. 

Jag läste ut Alltid du på två kvällar (skönt att det går fortare att bli klar när man inte bara duttläset här och där) och har läst första sidorna i Nätternas gräs

Får se om det blir något bokbloggande… Antagligen prioriterar jag själva läsandet. Men det jag läser dyker i alla fall upp på Läst i bild 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *