Hoppa till innehåll

Det sällsamma fallet Benjamin Button

Titta, jag bokbloggar! Lite för att testa att det funkar som det ska här på gamla vanliga bloggen, lite för att… tja, det vore ju kul om jag hann med att göra det…

Jag har ju sett och gillat filmen om Benjamin Button, men jag visste inte att den baserades på en novell av F. Scott Fitzgerald, författaren till The Great Gatsby. Men så är det. Jag är ju egentligen inte ett stort fan av noveller, men jag har ändå blivit lite förtjust i Novellix fina små novellböcker, varav denna är en. Ganska bra för att få fart på läsningen efter en period av torka, att man kan få känna att man betar av böcker fort!

Kul att läsa novellen. Jag vill minnas att filmen kändes lite mer spektakulär. Novellen är nästan anmärkningsvärt lågmäld, med tanke på att den handlar om en man som föds som åldring och sedan blir yngre och yngre. Han ställs förstås inför en del märkliga situationer som en konsekvens av detta.

BokinfoTitel: Det sällsamma fallet Benjamin Button
Författare: Fitzgerald, F. Scott
Förlag: Novellix
ISBN: 9789187451102
Publicerat iBöcker

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *