Infekterat sår

I fredags kliade jag mig på armen och tänkte “konstigt, myggbett nu?”. Det som såg ut som ett sönderkliat myggbett svällde dock upp och blev till en sårkrater med väggar av var… hu. Armen var rätt öm där ett tag. Jag fick lite feber- och frossavibbar också, men det gick över och jag hade bara mätt upp 37,9 som mest… men får man feber av ett infekterat sår så ska man söka hjälp, så det var lite nervöst där ett tag.

Jag egenvårdade med alsolspritförband och efter en natt med det hade svullnaden och varandet gett med sig betydligt och det hade säkert varit bra att fortsätta med det, men både spriten och tejpen går hårt åt huden runtomkring, så idag har jag luftat.

Vill man se hur det ser ut kan man klicka här, annars kan man strunta i det.

Nu kliiiiiar det som attans! Mer det än att det gör ont. Men ungefär lika störande… gaah! Hoppas det är ett bra tecken.

Det får gärna sluta kännas så mycket snart…

Ava var snäll och kom med “kylgrejen” till mig nu. Det var faktiskt riktigt skönt.

2 kommentarer

 1. Hej!

  Det ser ut som när vi hade svinkoppor i 7 olika omgångar.
  Alsolsprit och gnugga upp skorpan/lufta i så fall. Går det inte över kan man behöva penicillin.
  Hälsningar Jenny

  Svara

  1. Det skulle kunna stämma faktiskt! Jag ska ringa vårdcentralen imorgon och se vad de säger.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *