Tågsemester dag 1: Stockholm-Köpenhamn

Så blev det äntligen dags för vår sedan länge planerade tågsemester!

Vi tog tunnelbanan till T-Centralen och pendeln till Södra station, där vi skulle kliva på tåget mot Köpenhamn (eftersom tågen inte går från Centralen nu på sommaren pga banarbeten). Trots att vi kom ca 20 minuter tidigt kunde vi gå ombord på tåget och sitta och ta det lugnt – väldigt skönt att inte stressa! Och över huvud taget väldigt mysigt att åka tåg!

Dagen innan hade vi fått sms om att vi skulle behöva byta i Malmö i stället för att åka raka vägen till Malmö, så första avvikelsen från planen kom fort… Men det var ingen större fara. Vi hann logga en virtuell geocache i Malmö och det tyckte ju jag var bra. :)

Väl framme i Köpenhamn var det ett tag kvar tills vi skulle få checka in på vårt hotell Urban House by Meininger. Så vi gick med packning och allt till Nicecream, som skulle ligga ca en kvart bort. Vet inte om det var så lång tid det tog, det kändes längre med packningen, men glassen var såå god så det var verkligen värt det.

Hotellet valdes mest för att det ligger nära tågstationen och vi åker vidare så tidigt imorgon. Det var ett av de dyraste på resan, men också så himla coolt ställe! Vi fick ett fyrbäddsrum (dubbelsäng + våningssäng) med eget badrum. På hotellet finns också restaurang, gästkök, kuddrum, filmrum, tvättstuga, biljardbord osv.

När vi slappat en liten stund på rummet gav vi oss ut igen. En promenad till Naturlis veganbutik jag spanat in tog lite längre tid än väntat då Ava fick skavsår (köpa strumpor, köpa plåster…) och Sander fick ont i magen och grus i skorna. Sen var butiken väldigt liten också… men vi köpte korv till morgondagens lunch och barnen fick en smoothie att pigga upp sig med.

Som tur var fanns det en hel del att titta på längs vägen, som roliga väggmålningar, t.ex. denna som nästan lurade oss:

Sen blev det en ganska lång promenad igen till en vegansk pizzeria som hette Plads’n och var riktigt grym. Alla älskade pizzan och vi åt snickerskaka och cheesecake till efterrätt.

Sen delade vi upp oss, då jag fortfarande inte hade loggat någon cache i Köpenhamn… Jonas och barnen gick till hotellet via affären och jag tog en sväng till Nyhavn och gick sedan Strøget tillbaka. Det är jazzfestival i Köpenhamn nu, så här och var fanns uppträdanden och/eller dans.

När jag kom tillbaka till hotellet lagade jag morgondagens tåglunch (pasta och korv) i det plötsligt överfulla gästköket, hehe. När vi förberedde oss för sängen kom jag på att köket öppnar kl 7 och vi har tänkt lämna hotellet 06:45, så det var bara att klä på sig igen och gå ner och hämta maten från kylen… Den får klara sig i rumstemperatur över natten i stället.

Jag och Jonas hade lite svårt att somna. Det var dunka-dunka nerifrån markplan och högljudda rumsgrannar, men framför allt var vi rädda att Ava skulle trilla ur våningssängen som hade en låg kant som hon slängde upp benet på titt som tätt… Så till slut gjorde vi en rokad och fick lite mer ro…

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *