Hoppa till innehåll

Tågsemester dag 3: Hamburg-Bryssel

Imorse lämnade vi Hamburg och klev på tåget mot Köln, där vi skulle byta på väg till Bryssel. Jag hade bokat platstypen Familienbereich, utan att lyckas ta reda på riktigt vad det innebar, men det verkade kunna vara lite vad som helst. På första tåget var det en 6-kupé där vi hade fönsterplatserna med bord och mittenplatserna. Ytterst satt en tysk mamma med sitt barn. På nästa tåg satt vi i par riktade åt samma håll. Så det enda Familienbereich verkar betyda är att det kommer att finnas barn där…

Åter igen blev det korv till lunch på tåget, denna gång en annan sort och med korvbröd och olivhummus i stället för pasta, som vi ju inte kunnat koka.

Första tåget fastnade en stund i Essen, vilket ledde till 19 minuters försening. Än en gång fick vi känna oss nöjda med att ha bokat rejäl bytesmarginal. Trots förseningen hann vi ändå gå ut en kortis och titta på Kölns respektingivande katedral, samt logga en cache.

Nästa tåg blev också försenat med drygt en halvtimme. Vi kom fram till Bryssel strax efter klockan fyra och stretade iväg med all packning mot vår AirBnb i Saint-Gilles. Den var så mycket finare än jag väntat mig och vi har mest softat här. Vi gick ut en sväng för att handla middag och frukost, och lyckligtvis hittade vi brysselkål så att vi kunde uppfylla vårt mål att äta brysselkål i Bryssel. Det var inga problem att hitta vegangrejer i affärerna.

Imorgon kanske det blir regn, men vi hoppas att vår plan att hinna se lite mer av Bryssel innan vi tar tåget mot London inte ska gå om intet.

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *