Hoppa till innehåll

Tågsemester dag 5: London

Idag vaknade vi i ett vääääldigt varmt hotellrum. Otroligt att det kan bli så varmt när det inte ens är särskilt varmt ute. Tyvärr var vi dessutom ganska långsamma på att göra oss i ordning… Det var såå skönt när vi väl kom ut.

Vi gick till stationen Watford Junction i stället för till närmaste Watford High Street nu när vi inte hade packningen, eftersom det går direkttåg därifrån till London Euston. Det var en mysig promenad som först gick längsmed en å till en lekpark där barnen fick leka lite och sen genom ett bostadsområde som såg väldigt engelskt ut.

Framme på Euston köpte vi Oyster cards att använda på tunnelbana och buss och tunnlade en station till Kings Cross där vi besökte den veganska junkfoodrestaurangen Vx. Jag och Ava åt cheeseburgare, Sander nuggets och Jonas kebabrulle. Det var såå gott! Sen delade vi på en smaskig brownie och en tjusig éclair till efterrätt.

 

Sen hoppade vi på en dubbeldäckarbuss och fick plats längst fram på andra våningen, så vi hade bra utsikt över staden medan vi åkte mot Oxford Circus, där vi klev av.

Vi gick förbi Puben på Carnaby Street, alltså Shakespeare’s Head som var stammishaket när jag bodde i London.

Sen svängde vi ut på Regents Street och gick in på Hamley’s, där man ju med barn kan roa sig nästan hur länge som helst…

Vi gick sedan vidare mot Piccadilly Circus och en Waterstones där Jonas köpte en bok. På Trafalgar Square hittade vi en stiligt gömd geocache och sen förbluffades vi över hur många bussar som kunde bli fast på Parliament Street bara för att några bestämt sig för att blockera vägen med någon sorts demonstration.

Ava hade sett fram emot att se Big Ben, eftersom hon kände till den, men tyvärr var den en besvikelse idag. Jag hade sett något om renovering men trodde väl kanske inte att precis hela skulle vara alldeles dold av byggnadsställningar…

Sen satte vi oss en stund för att överväga vårt nästa drag. Vi bestämde oss för att det var dags att åka tillbaka till Watford. Vi fastnade lite på väg till tåget för att spärrarna var stängda (vi har kunnat gå rakt igenom öppna spärrar tidigare) och det var smockfullt med folk och omöjligt att nå fram till den anställda som gick fram och tillbaka i vimlet… men till slut lämnade hon en spärr öppen så att vi och andra med konstiga biljetter kunde komma in.

Det var riktigt skönt att komma fram till Watford, för att det är sååå mycket folk överallt i London…

Vi gick till Sainsbury’s för att köpa frukost och för att se om de hade de veganska pain au chocolat som jag sett förut… det hade de, yay. Men de var ju inte så där färska och frasigt fluffiga precis…

Sen hittade vi själva Watford High Street, alltså inte bara stationen. Det är ju riktigt mysigt i Watford! Vi åt en riktigt lyckad middag på Pizza Express och sen blev det popcorn (fel dag, fick inte till det igår fredag som traditionen bjuder…) på hotellrummet och läggdags.

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *