Hoppa till innehåll

Växtbaserad avsmakningsmeny på Radisson Blu Royal Park i Solna

Mormor och morfar är med barnen. Jag och Jonas är på hotell. Vilken lyxhelg!

Igår kom vi hit med flera timmar tillgodo innan den bokade middagen. Såå skönt att bara få vara, utan måsten. Så här fint bor vi:

Middagen sen då… Wow! Massor av goda små rätter:

Rätt 1, Taste of Asia: Makirullar med blomkål och marinerad tomat
Rätt 2, Royal Park Trio (1 av 3): Rödbetstartar med vegansk äggula
Rätt 2, Royal Park Trio (2 av 3): Seitanschnitzel
Rätt 2, Royal Park Trio (3 av 3): Ceviche av kungsmussling
Rätt 3, Swedish Classic: Wallenbergare med potatispuré, ärtor och kallpressad rapsolja
Rätt 4, John & Co Plant Lab at Royal Park: Antipasti Misti – Variation av John & Co ostar
Rätt 5, Sweet: Maräng med flädermousse och svartpeppar

Allt var såå gott! Extra kul var det att få testa de supergoda cashewbaserade ostarna från John & Co, som jag läst om. De görs här på hotellet och ska förhoppningsvis få viss spridning framöver.

Nu är det alltså dagen efter och vi har tagit en skön sovmorgon. Klockan 13 väntar nästa kulinariska upplevelse, som blir avslutningen på dejthelgen: den växtbaserade brunchen som jag velat gå på så länge! Utcheckning är vid 12, så vi ska ut en sväng i Hagaparken och kanske eventuellt få fatt i den där cachen som jag och Sander var för korta för att få fatt i (kunde nudda den med fingertopparna!) i augusti 2017 och som har hauntat mig sedan dess…

Den här helgen fick alltså Jonas i julklapp av mig. Visst är det smart att ge julklappar man själv har nytta av också! :) (han fick böcker också…)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *