Mitt 2020

Januari

I januari visste vi ännu inget om vilket konstigt år det skulle bli. Livet rullade på som vanligt efter julledigheten. Jag och Jonas njöt av en lyxig övernattning med en massa god mat på Radisson Royal Park: Växtbaserad avsmakningsmeny på Radisson Blu Royal Park i Solna + Växtbaserad brunch på Radisson Blu Royal Park.

Jag började också nytt deltidsuppdrag på jobbet (SL/TF), och jobbade på inte mindre än tre olika ställen beroende på dag och projekt – antingen på NetRelations på Söder, på Evry i Solna eller hos kunden här på Lindhagensgatan. Jag var också i Malmö en sväng och avslutade ett projekt drivet därifrån. Strax därefter upphörde ju för övrigt NetRelations att existera och jag jobbar nu på TietoEVRY (Tieto + Evry + NetRelations + Meridium m.m. alltså…).

Februari

I februari hade jag och Malin en av våra skrivhelger på Värmdö. Alltid fantastiskt bra! God mat, mysigt häng, fin natur och tid till skriv! Vi började också Lisa Förares kurs Skriv med driv och hann ha ett par fysiska träffar innan nivetvad bröt ut.

Sanders nyfixade rum

Hemmavid ägnade vi en hel del tid åt att göra om i Sanders rum. Våningssängen byttes mot loftsäng och ordentligt skrivbord och det lilla bordet ersattes av en sittpuff: Idag har Sander bytt från våningssäng till loftsäng, Sander har ett skrivbord

I slutet av månaden föddes Otis och Flora, barnens nya kusiner!

Jag blev också ordentligt sjuk, en riktig dunderinfluensa som varade en bra bit in i mars och alltså sammanföll med att corona tog fart. Det finns inget som tyder på att det var corona och jag hade heller inga antikroppar när jag testade mig.

Mars

Ja, som sagt, i mars var jag sjuk. Hade feber i två veckor och var sjuk i ytterligare tre, tror jag? Ordentligt sjuk, alltså, sen var jag småskrufsig ett tag efter det också. Ingen höjdare, men ibland orkade jag läsa och jag betade av ett gäng hyllvärmare, det var bra.

Jag skrev inte ett enda blogginlägg denna månad, vet inte hur många sådana månader jag haft…

I mars fick jag även min finaste refusering någonsin, från Lilla Piratförlaget om mitt manus Jessicamilla (för 9-12 år):

Men inga napp har det blivit och nu blir det att försöka med nästa manus när det är klart.

När jag började jobba igen var det hemifrån och det har det fortsatt att vara hela året.

Ava var också lite småsjuk, men inte så farligt. Däremot ville hostan aldrig gå ur helt och därför fick hon inte vara i skolan. Hon var i stort sett hemma hela tiden mellan 6 mars och skolavslutningen, som hon i alla fall gick på.

April

April var månaden då jag började fota fåglar och samla sedda arter. Vilket lyft det innebar för det här året! Jag har ju alltid gillat fåglar och hemmajobbandet innebar att jag gick längs Karlbergskanalen i stort sett varje dag, antingen på väg hem från lämning eller på väg till hämtning. Där såg jag ofta fåglar och så började jag ta med mig kameran.

Jag har inte lidit av hemmajobbandet som många andra, både Jonas och jag har trivts bra med att få vara hemma. Trevligt att byta restid mot promenadtid, jobba bekvämt i fåtöljen, ha nära att slänga in en tvätt när det passar… För mig har det varit smidigt med löpningen också, inte såklart att alla lopp blivit inställda eller omstyrda till virtuella, men jag har alltid velat jobba mer hemifrån för att det då är smidigare att få till löpning. Mysigt att sätta sig och jobba i pyjamas, springa på lunchen och göra sig i ordning först efter det. :)

Jag skrev ett inlägg om vårt liv i Coronatider.

Det var lite småskruttigt i familjen. Ava kunde inte vara i skolan på grund av hosta som inte gav med sig, så hon satt hemma och försökte hänga med i skolarbetet så gott det gick.

Fotbollsföräldrar

Sanders fotbollslag började möta andra lag i matcher för första gången och det blev en hel del matcher spelade i Sankt Erikscupen under året. Sanders första fotbollsmatch

I april var jag också med på ett par tillfällen av Anna Ahlunds “karantänkurser” i skrivande online. Det var trevligt!

Vi firade en soft påsk hemma. Mysig påskafton

Maj

I maj körde jag #skrivstreak inspirerad av @wrinspo på Instagram, som jag kört tidigare också. Jag höll ut hela juni också!

Jag pausade mitt pågående vuxenmanus lite och började i stället på ett nytt ungdomsmanus med arbetstiteln Vi som blir över. Kanske är det helt idiotiskt att skriva ett manus för 12-15 år, den åldersgrupp som verkar gå allra sämst inom barn- och ungdom och borde vara svårast att bli antagen inom, men… nu var det en sån berättelse jag ville skriva och det är den som är aktuell fortfarande.

Lunch vid Måsnaren

Jag klarade geocaching-challengen om att logga en cache i var och en av Stockholms kommuner! Det blev en del trevliga utflykter för att klara det, bland annat en tur till Måsnaren.

Jag skaffade ny telefon: Hej Samsung Galaxy S20

Juni

Vi hade somrigt väder och jag kunde sitta på balkongen och läsa, med mera.

Midsommar

Vi firade Midsommarafton på Hornsbergs strand.

Avtalet för mitt jobbuppdrag tog slut 30 juni och vi trodde att jag skulle få besked om fortsättning i augusti innan sommaren, men det blev inte så…

Juli

Semestermånaden! Vår minutiöst planerade och bokade tågresa till Italien (med Rom, Venedig, Gardasjön, Milano, samt Berninaexpressen, för att bara nämna en del…) kunde såklart inte bli av på grund av coronan. Vi kunde ju inte riktigt planera någonting alls, men som tur var fick man åka inom Sverige och vi kände att vi vågade ta en spontan campingsemester. Tyvärr blev juli en ganska kall och regnig månad, men det är klart att semester är trevligt ändå.

Familjepaddling

Vi firade Jonas 41 år! Bland annat med en paddlingsutflykt! Jag fick definitivt mersmak!

I Oskarshamn bodde vi en natt i en stuga på Gunnarsö och träffade Jonas föräldrar på promenad utomhus. Sen åkte vi vidare till Öland och bodde en vecka på Neptuni camping, vårt smultronställe i Byxelkrok. Efter det var det skönt med ett par hotellnätter i Jönköping, där vi bland annat besökte Andréemuseet i Gränna. Enligt väderleksrapporterna skulle det bli regn nästan överallt, men inte i Loftahammar så då hamnade vi på en för oss ny och väldigt fin camping där i ett par dagar innan resten av familjen fått nog av äventyr. Mer i inlägget Semestertripp 2020: Oskarshamn, Öland, Jönköping, Loftahammar

Vi träffade även mina föräldrar utomhus: Somrigt på Näsudden idag

Vi firade Min 40-årsdag. Jag kunde såklart inte ha någon fest, men i stället önskade jag mig att få brev som ett alternativt sätt att mötas i coronatider. Så det blev en liten nostalgitripp att få och skriva brev, som jag ju flitigt ägnade mig åt i betydligt yngre år.

Vi hade flera härliga dagar hos våra vänner i deras fritidshus på Värmdö. Barnen hoppade massor av studsmatta och vi vuxna softade.

Eftersom resten av familjen var mätt på äventyr och sugna på att softa hemma, medan jag kände mig omättlig och inte ville låta de sista semesterdagarna gå till spillo unnade jag mig en egen weekend i Åre som extra 40-årspresent. Så vackra naturupplevelser, en del fåglar och geocacher och otroligt många steg:

Åre: “sova” på Snälltåget upp

Åre: Totthummeln, Åregården och Pinchos

Åre: vacker vandring med geocaching i Ånn

Åre: Mullfjället OCH Åreskutan

Åre: sista dagen

Åh, det var underbart.

Augusti

Vi förlängde semesterkänslan med En tältnatt på campingen Stockholm strandby Farstanäs efter att vi börjat jobba igen.

Stockholm strandby Farstanäs

Jobbet började igen, fortfarande hemifrån. För mig blev det lite olika uppdrag, eftersom det var oklart om jag skulle gå på mitt stora uppdrag igen. Nu kunde i alla fall båda barnen vara i skolan. Sander började tvåan och Ava sexan. Sander fortsatte med fotbollen och Ava med teatern – men basketen hoppade hon nu av officiellt, efter att inte ha kunnat delta på större delen av våren.

Jag skrev om Mina fotproblem och barfotaskorna – uppdatering

Jag gick en Underbar introkurs i kajakpaddling 

Malin och jag hade ännu en skrivhelg, kombinerad med Feelgoodfestivalen Online. Skriv- och myshelgen + Feelgoodfestivalen Online

Jag hade äntligen lite löparframgångar! Tjejmilen Virtual Edition – äntligen milen under timmen! och Personbästa 5 km!

September

Det blev lite mer kajakpaddling! Jag var med på Onsdagspaddling! och det blev Pladdlat med Elina!

Vi firade mig och min bror på 40- och 50-årskalas i Nyköping

Jag började en kort kurs i fågelskådning på Folkuniversitetet.

Oktober

Skrivkursen med Lisa återupptogs efter en lång coronapaus och vi hade ett par träffar hemma hos Lisa.

Jag tog en körlektion för att börja friska upp de väldigt rostiga kunskaperna: Idag har jag kört bil Planen var att ta fler, men det kom för mycket skit i vägen sen, så det blev paus på det…

Folk slappnade ju av lite angående coronan över sommaren och det höll sig till oktober också. Jag åkte till och med till Uppsala och träffade Ingela: Uppsala och Ingela igen!

Höstlovsbad

Vi hade också en finfin Höstlovshelg på landet hos vännerna, men i samma veva skärptes coronarestriktionerna och vi blev försiktigare än nånsin förr.

Mitt stora jobbuppdrag kickade igång igen, nu på heltid och med tanken att vara 2021 ut. Mycket bra.

November

November blev en väldigt tung månad och det har varit tungt sedan dess. Coronans ökade allvar bidrog, förstås, men också en privat anledning samt mycket att göra på olika fronter.

Positivt ändå förstås att barnen fyllde år: Sander 8 år, Fotbollstårtan, liten bakrapport, Avas 12-årsdag och Fars dag. Ava fick bland annat spelet Animal Crossing i present och det har hela familjen spelat sedan dess.

Jonas och jag hade lite hälsoproblem: Njursten och talgkörtelcysta, med mera Jonas fick alltså njursten – hu – och jag fick problem med knölen på ryggen som jag haft ett tag. (Nu är den i alla fall borta och ärret är äntligen ett ärr snarare än ett sår, men det är fortfarande mörkrött och kliigt. Och njurstenen har attackerats och verkar ha gett med sig, förhoppningsvis är nästa kontroll det sista.)

Vi sålde en herrans massa lego (och en del annat), som vi ägnat väldigt mycket tid åt att sortera upp enligt ursprungliga byggset och barnen tjänade en rejäl hacka eftersom pengarna gick till dem.

Familjefoto 2020

Vi körde Familjefotografering 2020.

Bokcirkeln hade hoppats på fysisk julbordsträff på Fröjdas, men det blev såklart ett onlinemöte i stället.

Allt pausades verkligen ännu mer nu och energin bara försvann. Mitt skrivandes wordcount-kurva flatline:ade och samtidigt som jag verkligen saknar att skriva är det lättare just nu att inte sträva efter att klara av det.

December

Efter himla mycket strul bytte jag äntligen webbhotell till det där dubbelt så dyra som alla rekommenderar hela tiden… Hej från Oderland Det verkar ha löst problemen med att mina inlägg inte dyker upp i RSS-flöden + en massa andra problem så att det nu inte längre är en plåga att försöka blogga.

Vi skaffade en Tidig julklapp till familjen – ny TV.

Vi öppnade Årets adventskalendrar och fick in en frukostrutin med att titta på julkalendern – Mirakel – på tv hela familjen varje morgon. Missade inte en enda gång!

Julafton hemma

Vi firade Julafton 2020 hemma med bara familjen såklart och likaså Nyårsafton 2020.

I julklapp bestämde jag och Jonas att vi skulle köpa varsin stor julklapp till oss själva (“från Tomten”). Han ville ju ha en PS5, som vi tyvärr inte fått tag på än, och jag en ny kamera som låter mig komma närmare fåglarna. Mycket bra köp! Test med ny kamera – Nikon Coolpix P950 Utöver det blev det lite annat smått och barnen fick varsin dator, då deras tidigare ärvda inte gick att använda till det de behövde dem till.

Övrigt

Jag har också hållit igång träffarna med bokcirkeln Veganbokprat. Några har varit utomhus, några har varit online. Ett extra nämnvärt tillfälle är då vi vandrade i Tyresta nationalpark.

Över huvud taget har jag försökt göra en del utflykter ut i fin natur, ett par med familjen, men de flesta själv (deltagande i proportion till intresse, liksom).

Jag har kört Duolingo, jag tror hela året fast med paus för semestern. Nu är det spanska som gäller, men jag är lite kluven. Jag vill fortsätta med tyskan också, men det känns knepigt att köra två språk samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.