En tältnatt på campingen Stockholm strandby Farstanäs

Nu är det så där varmt som det inte var på vår semester. Och nu har vi nya luftmadrasser. Alltså fick det bli en tältnatt till i år! Vi googlade på campingar i närheten och fastnade för Stockholm strandby Farstanäs (inte i Farsta utan nära Järna i Södertälje kommun).

Det första som slog oss när vi kom fram var att det var sjuuuukt mycket folk på parkeringen och stranden. Många badgäster som inte bodde på campingen. Men som tur var var det även stora ytor, så vi kunde hålla bra avstånd.

Playan.

Vi valde att ta en lite dyrare plats (med el, vilket vi inte använder) i området närmast stranden – fast senare kom vi på att det nog varit bättre att bo uppe på “ängen”, inte minst för att servicehuset där uppe var mycket trevligare.

Vi kom fram lagom för att sätta upp tältet och ta en picknicklunch i skuggan nära stranden.

Lunch.
Lunch – Sanders grej just nu är att underhålla oss med spexiga miner när vi fotar. :)
Lunchutsikt.

Sen badade vi – jo, det gick faktiskt att hitta ledig strandyta. Vi gick långt bort från bryggan och hopptornet, där det var smockfullt med folk. Vi badade och kastade boll, det var skönt. Ganska mycket gojs i vattnet, men helt okej. Vi softade också en stund i solen i våra SoftyBags – nu har vi två, eftersom Jonas fick en brandad i sommarpresent från jobbet. Perfekt ju! Har tyvärr inga bilder från stranden eftersom vi lämnade mobilerna i bilen. Men till och med Jonas badade, alltså.

Till middag blev det hamburgare utanför tältet. Mysigt, men kanske lite väl mycket grillrök från runtomkring…

Middag

Sen tog vi en liten kvällspromenad runt udden. Väldigt fint! Jag hittade en cache också.

Röda spåret.
Spex, spex…
Vi satt en stund på en klippa.
Jag letade mig ner till en liten fyr där det fanns en geocache.
Familjen fick gå före och kasta lite boll.

Vilken morgon vi vaknade till idag! Varmt och soligt och nu nästan folktomt på stranden!

Vacker morgon, tom strand.

Vi hade bokat färska frallor som kunde hämtas 8:30, så strax därefter blev det frukost. Eftersom vi hade lite tid kvar innan utcheckning tog jag och barnen ett superhärligt morgondopp. Nu fick vi nästan bryggan och hopptornet för oss själva! Vattnet gav perfekt svalka, så skönt när man var varm och klibbig. Det var heller inget gojs alls i vattnet och vi såg både pyttefiskar och större abborrar.

Ava hoppar, Sander och jag simmar, Jonas filmar.
Hopp och sim. :)
Simmelisim.
Jag och Sander simmar.

Sen var det dags att packa ihop. Jonas tyckte visst att jag såg rolig ut när de kom tillbaka från toan sen…

Mjölkar ut det sista ur vistelsen…

Det var en fin liten dra-ut-på-semesterkänslan-tripp! ❤️ Och luftmadrasserna var klart bättre än att nästan ligga på marken.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.