Mysig påskafton

Glad påååsk!

Nu har vi haft en mysig påskafton hemma – troligtvis blev den precis som den skulle ha varit även utan coronakris, eftersom vi bara planerat att vara hemma och ta det soft. Såå skönt med några lediga dagar!

På morgonen hade det dykt upp påskägg, såklart… Här är barnens:

Barnens påskägg

Utöver godis fick Sander spelet Rocket League till datorn (han spelar det mycket på PS4, men vill kunna spela på datorn också) och ett 4-i-1-pussel. Ava fick Ron med Scabbers som Funko Pop-figur och en överraskningspåse med Funko Pop-nyckelring som visade sig innehålla Voldemort. Godismässigt fick de lite olika saker beroende på olika preferenser: Ava choklad och sura saker, Sander mest söta gelégodisar och kolasnören. Marshmallows älskar båda, så det var väl främst det som var samma.

Sander spelar Rocket League på datorn

I familjeägget fanns lite lyxigare godis:

Lite finchoklad idag också

Påskbuffé

På förmiddagen blev det en del godisätande, pusselbyggande och allmänt iordninggörande i lugn takt. Men jösses, vad jag har blivit dålig på att äta godis! Jag blev illamående/orolig i magen med en gång. Men det är väl bara bra för mig att få en naturlig spärr i stället för att vara bottenlös som jag brukar. Sen vankades det påsklunch:

Min tallrik

Skagenröra, edamameröra med mynta, påskmust, senapsinlagd tofu (köpt), potatisgratäng, majs (pga gul!), avokado, smördegspajer med svampfyllning och dijonmajonnäs, citron, tångkaviar (syns inte i bilden ovan), crostini (att ha röror på), stuvad grönkål, extra gul pasta (till barnen som inte vill äta potatisgratäng…), oumphbitar thyme & garlic, oumphköttbullar och Goodstore-korv.

Efter maten gick vi ut och sparkade lite boll på Stadshagens IP. Det var riktigt skönt ute. Sen kom vi hem och smakade på påsktårtan. Det var alltså ljusa bottnar med vanilj + mangofyllning, spackling med Aito havregrädde och gul Örebro marsipan på. Gott, men jag var mätt redan innan och blev sååå övermätt…

Tårtdags

Min tårtbit (ok, jag tog lite till sen)

Vi har ju en del tårta kvar alltså…

Efter tårtan sov jag en stund. Det var för jobbigt att vara så mätt… Jag var fortfarande mätt när vi åt rester till middag.

Mysig påsk, men jag har visst lite att lära angående att inte överäta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *