Hyllvärmarprojektet

Jag vill inte ha en massa olästa böcker hemma. Jag är alldeles för förtjust i att skaffa just det jag är sugen på för tillfället och blir nedtyngd av att känna att jag borde läsa det jag redan har hemma i stället. Nu är jag i full färd med att beta av alla hyllvärmare!

Först min definition: allt oläst jag har hemma räknas som hyllvärmare. Spelar ingen roll om boken stått i tre år eller nyss kommit dit. Passar ju bra med min ambition att ha NOLL (i stort sett – helt okej att låna några åt gången från biblioteket liksom).

Innan jag kom igång med hyllvärmarprojektet kändes det oöverstigligt. Jag hade väl cirka 20 olästa böcker hemma och var i ärlighetens namn inte jättesugen på alla. Men sen rev jag av ganska många när jag var sjuk och nu har jag bara SJU STYCKEN KVAR (utöver den jag precis påbörjat). Dessa böcker finns på min “olästa-böcker-hemma”-hylla på Goodreads (ok, den heter egentligen “tbr-hemma”, men alla kanske inte fattar tbr = to be read):

Plötsligt känns det ju riktigt görbart?!

Fantiserar om:

  • att gå in på biblioteket, kolla runt lite i hyllorna och låna det jag fastnar för
  • att FAKTISKT behöva en bok i sommar när vi besöker Bok-Olle i Byxelkrok på Öland (hoppas, hoppas, hoppas att vi i alla fall kan resa inom Sverige) och välja något som jag ska börja läsa där och då

Jag har såklart listor över böcker jag vill läsa. Faktiskt har jag en “tbr-prio” utöver Goodreads vanliga “want to read”. Så jag vet ju vilka böcker jag spanar efter lite extra på bibblan. Men när de bara ligger i en lista har jag ju inte förbundit mig till något ännu och det känns skönt. Det kan dyka upp hur många bubblare som helst emellan, och det kan bli så att jag skippar dem för att de inte känns lika viktiga längre.

Utöver de här böckerna har jag visserligen mina gamla ungdomsböcker stående också. Jag har tänkt läsa om åtminstone några av dem, någon gång… Men de räknas inte riktigt på samma sätt. Det får ta tid. Jag har ju läst om några, men det är inte så att jag känner att jag måste beta av dem så fort som möjligt. De är ju dessutom inte olästa. :)

PS: Jag har ju tjatat om det här förut. Men nu känns det som att jag är närmare än nånsin att nå min vision om läsning. Fast jag har tydligen varit där förr, i juni 2016 hade jag tydligen inga hyllvärmare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.