Hoppa till innehåll

Ledig skärtorsdag

Idag har jag och barnen varit lediga, så skönt! Jonas har jobbat (hemifrån, som är standard i dessa coronatider).

Inledde dagen med lyxfrukost (testade ett par nya påläggsskivor som var goda) följd av städning och påskrispyntning.

Sander pyntar riset. Och sig själv.

Egentligen brukar ju barnen klä ut sig till påskkärringar och vittja grannarna på godis på skärtorsdagen, men eftersom det inte är lämpligt just nu ordnade jag en liten äggjakt efter lunchen. Jag köpte en påse med 24 små äggjaktsägg i plast och la i lite godis, slantar, tia-lotter och påskpynt som barnen fick hitta på diverse ställen.

Äggjakt

Sen fixade jag påsktårta, med hjälp av Sander. Jag testar mangofyllning för första gången, får se om det blir gott. Kändes rätt med gul fyllning till påsk!

Genoise-bottnar med vaniljkräm och mango, båda fyllningarna stabiliserade med gelésocker.

Jag testade att spackla med Aitos havregrädde som är lite mer stabil än vår vanliga sojagräddfavorit från Alpro. Jag har inte riktigt gillat den tidigare, men när vi testade på nytt smakade den bra, så nu får den en chans i tårta också.

Sander kavlar marsipanlock.
Jag gjorde en påsklilja och Sander en ros.

Det blev några marsipanfigurer av överflödet som jag skar bort från locket också. :)

Sen hade jag tänkt att förbereda lite till själva påsklunchen också, men var så trött att jag somnade lite på soffan… Tur att det finns en långfredag också!

Efter middagen hade jag en överraskning till familjen: ett supertjusigt chokladägg fyllt med lyxiga praliner från Green Praline!

Nu är det bara kvällen kvar… Jag ska ta en kopp te och pyssla lite skriv. Blir nog att gå igenom en skrivuppgift jag fått feedback på i skrivkursen jag går nu (men inte skrivit om här tyvärr, det kanske kommer…).

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *