Pladdlat med Elina!

Ikväll pladdlade jag och Elina Green Kayak! Nej, jag stavade inte fel, pladdla är alltså att paddla och plocka skräp. Man får låna kajaken gratis i utbyte mot skräpplockningsinsatsen, himla fin grej tycker jag!

Vi fick inleda vår paddling med att jaga ifatt en förrymd kajak. Det gick som tur var bra. Sen började vi spana efter skräp och till en början kändes det som att vi knappt skulle hitta något alls, men sen trixade vi in oss på lite mer svåråtkomliga ställen där det fanns massor av skräp, så vi kom tillbaka med hinken i stort sett full.

Det var en superfin kväll och vi frös inte fast vi blev rejält blöta, mest av vattnet vi öste in över oss själva med paddlarna. :)

Vi paddlade mellan Mälarpaviljongen, där vi lånade kajaken, och Smedsuddsbadet, långsamt nära stranden på ditvägen och betydligt mycket snabbare raka vägen tillbaka. Vi fick vara ute från 17 till 18:45, men hade kunnat roa oss en god stund till. Det enda var väl att det började bli svalare mot slutet, så det var nog rätt bra att hoppa iland då i alla fall.

Tänk att det kan vara så kul att plocka skräp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.