Coronatider

Jag tänker ganska ofta att jag borde skriva här oftare… mest för att det är så roligt att ha sen. Jag glömmer ju saker om jag inte dokumenterar dem! Men samtidigt vill jag helst prioritera mitt skönlitterära skrivande och läsande. Borde bli bättre på att skriva korta enkla saker på språng. Men då använder jag snarare Instagram eller Facebook…

Nåväl. Just nu är det coronatider. Jag har varit sjuk i en halv evighet (influensa/förkylning, kommer ju inte få veta om det är corona eller annat). Fem veckor som riktigt sjuk, med ett par tillfällen av ljusning som dock vände igen. Nu är jag inne på sjätte veckan och är piggare, men fortfarande förkyld.

Jag och Jonas jobbar hemifrån. Ava har varit hemma med lindrig hosta ett bra tag, barnen får ju inte vara i skolan med symtom. Sander är hemma till och från…

Alla aktiviteter och happenings är inställda.

Sanders skola har precis infört nya rutiner för lämning och hämtning. Föräldrar ska inte gå in i skolan längre, så vi lämnar och hämtar på gården på fasta tider.

Innan coronakrisen bokade vi tågsemester till Italien i sommar. Det känns inte så aktuellt nu. Vi kommer troligtvis tappa en del pengar på att boka av den.

Men på det stora hela går det ju verkligen ingen nöd på oss. Ingen är allvarligt sjuk. Än så länge går det bra för våra jobb. Vi tycker bara det är mysigt att jobba hemifrån. Lite trist att roliga saker ställs in – till exempel blev ett av mina favoritlopp Söder Runt uppskjutet till ett datum då jag inte kan :( – men det finns ju verkligen de som har det värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.