Stygnborttagning

(Varning för lite äckliga bilder…)

I fredags hade jag tid på husläkarmottagningen för att ta bort stygnen efter avlägsnandet av talgkörtelcystan, som då hade suttit i två veckor. Som jag såg fram emot att bli av med de kliande, stickande stygnen och det äckliga jobbiga plåstret som var fullt av stelnat gammalt blod… Och som jag såg fram emot att kunna duscha utan att akta ryggen för att bli blöt. Men det var visst att hoppas på lite för mycket…

Hon som skulle plocka stygnen fick börja med att lösa upp en massa levrat blod för att komma åt dem. Sen var hon inte riktigt nöjd med hur det hade läkt och övervägde att låta ett av tre stygn sitta kvar. Hon tog in en till person och de konfererade.

Jag tyckte inte att det var jätteläskigt eller så, men ändå blev jag plötsligt väldigt snurrig och fick lägga mig ner medan de gjorde klart. Tillsammans bestämde de sig för att ta bort alla stygn, men sätta Steri-Strips i stället, alltså en sorts sårtejp. Och så vanlig kirurgtejp utanpå. Som kliar och man ska duscha försiktigt med… och som ska sitta “så länge som möjligt”. Nåväl, det är i alla fall lite mindre störande än det var innan:

Kirurgtejpen lossnade rätt mycket efter ett par dagar, så då tog jag loss den. Alla Steri-Strips utom en följde med…

Men det ser rätt okej ut ändå och Jonas hjälpte mig att sätta på ett nytt plåster (som också håller på att trilla av nu):

Jag fortsätter att vara extra försiktig och duscha utan att blöta ryggen, men snart ska det väl vara bra! Med tanke på hur mycket läkaren plockade ut därifrån tycker jag ändå att det är ett ganska litet sår…

(Och jo, jag försökte blogga om det här tidigare, men det gick inte… nu, på nytt webbhotell, verkar det gå bättre! Yay!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *