Uppsala Outdoor Expo och hotellövernattning

Igår, efter jobb och veckans andra utvecklingssamtal (Sanders på Teams i måndags, nu Avas på plats i hemklassrummet), klev jag på tåget till Uppsala. Jag kom fram lagom för att checka in på Scandic Uplandia strax efter 15 (eller ok, jag hade checkat in i appen redan tidigare, men tillträdet är ju vid 15). Hade nämligen lyxat till det med hotellövernattning eftersom jag hade tvådagarsbiljett till friluftsmässan Outdoor Expo på Fyrishov. Man skulle såklart kunna sova hemma, men en lugn kväll på hotell kändes väldigt lockande…

Jag hade bokat billigaste rummet, Cabin utan fönster, så jag blev verkligen positivt överraskad när jag klev in i rummet och såg… Domkyrkan! Jag hade inte bara fönster utan även balkong med utsikt över både domkyrka och slott. Tjusigt.

Bättre rum än väntat. :)

Visst var det lockande för en snurrig tröttis att bara stanna och softa på rummet, men jag ville lyssna på åtminstone några av föreläsningarna på mässan, så efter att ha dumpat lite grejer knatade jag iväg längs ån och kom fram mitt i föreläsningen om Vanlife.

Mässan var inte särskilt stor. Biljetten var billig, så ingen besvikelse över just storleken, men däremot var det jobbigt att allt var i ett rum. Föreläsningarna var alltså mitt på mässgolvet med en massa sorl och ljud från yxhugg (japp, prova på att tälja med yxa, tror jag att det var…) som lät lika mycket som talaren. Det gick att höra ändå, men ja kanske inte helt idealiskt för mig (utmattningssyndrom, extra ljudkänslig…). Därför var det skönt att det var korta föreläsningar. Jag lyssnade också på Fjällräddningen som berättade om sitt arbete och Outdoor-Wilda som pratade om att börja fjällvandra. Bra och inspirerande!

Wilda Nilsson pratar fjällvandring.

Backpackinglight.se, som jag köpte tältet av, var på plats och hade just det tältet jag köpte uppställt. Har ju inte kunnat sätta upp mitt ännu, så det var kul att se det på riktigt. Känner mig väldigt nöjd med köpet så här långt. :) Dessutom fick jag ta instruktionshäftet som hörde till det uppställda tältet, eftersom jag fick fel häfte till mitt tält. Så löste sig det också! (Lite för litet problem för att jag skulle orka härja, tror jag klarar att sätta upp tältet ändå, men nu blev ju lösningen så enkel.)

Allt detta tog bara cirka 2 timmar och sen var det dags att softa på hotellrummet. Eller, först behövde jag förstås äta något… Det fanns food trucks vid mässområdet, men de lockade inte riktigt, och veganrestaurangerna jag känner till hade redan stängt. Men till slut blev det en wrap på Zócalo och sen köpte jag med mig lite godis och en koffeinfri vaniljhavrelatte från Espresso House till hotellet (det enda jag saknade på rummet var vattenkokare, mugg och tepåsar). Men det tog ju ändå en stund så jag var väl på hotellet strax före åtta och var lite för trött för det där ordenliga kvällsmyset… Men läste lite i alla fall och släckte lite efter nio. Zzz…

Vaknade cirka tusen gånger under natten, kändes det som… Typiskt! Men jag gjorde inte morgon förrän 8:30 eller så. Hotellfrukost, utcheckning och promenad mot Fyrishov igen (nu med lite tyngre ryggsäck, men ingen fara) vid 11.

Mässan idag.

Lyssnade på en Anders Andrae från WillUt, som är rullstolsburen och jobbar med tillgänglighet för funktionsvarierade och ordnar vandringar och liknande. Föreläsningens fokus var en vandring längs Vasaloppet sträckning som han genomfört med en grupp med flertalet som tog sig fram med rullstol eller permobil. Så himla bra!

Sen pratade Susanne Vandraren om sitt år i tält på en ö i Indalsälven. Vilket äventyr!

Dagens sista föreläsning för mig blev Kim Norberg som vandrat genom heeeela Sverige, från Treriksröset till Smygehuk, på 113 dagar och delade med sig av glädjeämnen och umbäranden från den strapatsen. Wow!

Det blev ett par timmar på mässan idag också och det kändes lagom. Skönt att komma ut även om det då snöade! Det var visserligen flera plusgrader men var väl kallare högre upp… Jag åt lasagne på Veganos och det var fint, men jag har ju så svårt att njuta i cafémiljöer nu… Der var framför allt ett par sällskap med mer sydländskt temperament som debatterade så vääldigt högt… Jag orkade inte med någon efterrätt mest pga det, men det var kanske lika bra eftersom jag var mätt också.

Lasagne på Veganos

Nu sitter jag på tåget hem och rullar precis in i Stockholm. Mysigt att komma bort lite, i alla fall, även om jag är en snurrig tröttis…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.