Hoppa till innehåll

Second hand-biten

Ava har inspirerat mig att handla mer second hand! Jag har alltid varit så imponerad av folk som är bra på att fynda på loppis (hej Lisa!), men aldrig lyckats själv. Oftast faller det främst på att det luktar så illa i second hand-butikerna… Men nu i påsk var vi på Stadsmissionen i Nyköping och det var en riktigt fin butik! Luftigt – och luktade inget särskilt. :) Ava fyndade flera saker och jag köpte faktiskt en topp till mig också.

Jag skulle vilja hitta trevliga second hand-butiker här i Stockholm också. Kanske måste ge dem jag varit i och lite redan ratat pga trånga och ofräschluktande en ny chans också. Fräscht och billigt gillar jag – är inte intresserad av dyr märkesvintage.

Sen finns ju faktiskt t.ex. Sellpy online också. Jag har köpt lite diverse saker från dem via Tradera genom åren, men nu blev jag lite pepp på att handla kläder där också.

Inte för att jag direkt behöver kläder… Men jag slängde (i textilåtervinning, såklart) just en tröja av den typ jag använder JÄMT, alltså typ enkel långärmad t-shirt, och har kanske lite väl många som “i alla fall duger hemma”. Så lite uppfräschning på den fronten blev det + att jag hittade en klänning från min favorit Jordnära.

Allt detta för 250 kr:

Sellpy-fynd

Mycket nöjd med detta, inte minst för att den där typen av klänning kostar 1550 kr att köpa ny (nu 75 kr)!

Den enda jag vet att jag inte kommer använda är den röda tröjan som var sträv i tyget och satt fel. Men den kostade 30 kr och returavgiften är 49 kr, så jag gör mig av med den på annat sätt…

Är inte helt säker på att jag kommer trivas med att ha en stor Bondelid-logga på mig heller och den “bladiga” tröjan var eventuellt lite skum, men jag ska testanvända dem och se. Känns ju så mycket mer okej att testa kläder ett tag, och sen sälja/skänka vidare om de inte är bra, om man köpt dem begagnade till att börja med.

Vill vara en sån som primärt köper kläder second hand! Men det vore fint att ha några bra ställen att gå till också så att man kan prova t.ex. byxor som ju är lite knepigare. Men visst, man kan klicka hem 10 par med inställningen att det BLIR retur och om NÅGOT par stannar är det bra. Superbra då att Sellpy finns så att man kan köpa mycket för en enda fraktkostnad, vilket blir svårare om man kör Tradera, där jag annars handlar en del (men inte så mycket just kläder till mig själv).

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *