Hoppa till innehåll

Ett fint påsklov

Det har varit fint att bryta vardagen med lite påsklov – och det är ju faktiskt en dag kvar imorgon också.

Vi har firat själva påsken hemma med familjen, men dessförinnan delade vi upp oss. Först åkte jag och barnen till mina föräldrar lördag-tisdag, medan Jonas var hemma (och jobbade, visserligen, men lite ledig tid var det ju också). Sen kom han och hämtade barnen till Oskarshamn på tisdagen och jag åkte hem och rådde om mig själv tills de kom hem på fredagen.

Första dagen i Nyköping såg vi till att fika på finfina Mårtens hus, eftersom de bara hade öppet på lördagen. Vi hade tur så det fanns riktigt mycket veganskt att välja på den dagen!

Vi hann också med flera vändor på stan (barnen gick till och med själva sista vändan, medan jag jobbade), en familjevisning i Kungstornet på Nyköpingshus där vi fick höra om Nyköpings gästabud, med mera. Ny favoritbutik på stan blev Stadsmissionen. Ava har blivit en hejare på att fynda second hand och det är ju något jag alltid velat vara bra på, men haft svårt att ta till mig (när det gäller egna kläder i alla fall, jag var bra på att köpa småbarnskläder på Tradera). Nu är jag inspirerad att försöka igen. Stadsmissionen i Nyköping var en så fin butik, inte så där trång och illaluktande som de butiker som brukar avskräcka mig varje gång jag försöker, och jag köpte faktiskt en somrig topp till mig också.

Det var såklart riktigt skönt att få rå om sig själv ett par dagar. Jag lyckades både nosa på att börja jogga försiktigt igen och börja skriva igen! Jag släppte ju manuset i en redigeringsfas, jag håller på och stuvar om en massa från första råmanusversionen och ska skriva en del nytt. Jag hoppas såå att jag kan komma in i det igen!

Nu har vi firat påsk och såklart ätit en massa godis och god mat.

Påskbordet i år var enkelt, men lyxigt! Ganska många olika saker, men många av dem färdigköpta grejer med enda arbetsinsatsen att öppna en burk och stoppa ner en sked.

Vi hade:

Sojaköttbullar
Prinskorv, två varianter – ärtkorv och seitankorv
Sparris (färsk, stekt)
Kantareller (stekta)
Svill (senapsinlagd svamp)
Kokt potatis och pasta
Skagenröra
Baba ganoush
Avokado
Tångkaviar
Nurishh cashew-camembert
Saltiner
Halkidiki-oliver
Bönröra
Tomater
Basilikatofu
Påskmust

…och såklart en massa godis! Bland annat fick jag tag i Lindts nya veganska chokladägg, som inte kommit till svenska butiker ännu. Jag har ju aldrig riktigt hittat några bra veganska chokladägg, men dessa var toppen! Vi hade också en chokladkanin från Lindt, som jag köpt i deras butik i Mall of Scandinavia. Hoppas äggen finns där nästa år! (och gärna i vanliga butiker också, såklart)

Det blev ingen påsktårta i år, eller någon särskild efterrätt alls, men det räckte så bra med godis…

Under helgen har vi också ägnat oss åt projektet att se film 1-2 i serien Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Imorgon ska vi nämligen se film 3 på bio, med biokorten vi fick i julklapp.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *