Hoppa till innehåll

Bakrapport nyårstårtor

Kom på att jag brukar vilja dokumentera bakningsexperiment, eftersom jag annars glömmer vad jag testat förut. :)

Jag fixade ju nyårsefterrätterna och eftersom det finns olika preferenser i familjen gjorde jag två helt olika tårtor + hade diverse lösa beståndsdelar som fristående gottis (maränger, Oreos, jordgubbar och physalis).

Första tårtan hade Oreo-botten (ett paket Oreos mixat ihop med margarin), jordgubbshalvor runt kanten, vaniljpannacottafyllning, jordgubbsgelétäcke och diverse pynt: jordgubbar, maränger, grädde, chokladgrejer med strössel. Eftersom kanten nertill var lite trasig och konstig när jag tog ut den ur formen spritsade jag lite grädde runtom också.

Andra tårtan hade en kladdkakebotten och sen bara maaaassor av chokladmousse + lite pynt på toppen: physalis, chokladhjärta med strössel, maränger. Den hade en särskild rundad form och det var första gången jag använde silikonformen jag fick i 40-årspresent. Lite läskigt och det krävdes väääldigt mycket mousse för att fylla den, kunde ha haft mer kladdkaka i också. Moussen blev tyvärr för tjock för att fylla ut formen slätt, det blev lite “knöligt”.

Jag frös in båda tårtorna för att de skulle stelna, men det hade nog varit bättre med kylen bara. Chokladmoussetårtan blev för all del helt okej tinad, och den hade nog också varit väldigt svår att få ur formen annars, men den andra kollapsade en del i bilen och gled runt på tårtfatet och smetade ut grädden, vilket säkert förvärrades av att den läckte lite vätska när den tinade… Ett par jordgubbar hoppade ur kanten och några var på väg (pannacotta är kanske inte bästa fyllningen för att hålla fast jordgubbar heller). Dessutom tinade inte tårtan helt, vilket för all del var ganska gott, men det var inte enligt planen att jordgubbsgelén skulle vara frostig. :)

Tårta som glidit runt i bilen…
Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *