Hoppa till innehåll

Vecka 1-2 2023

Efter inspiration från Veroniqa tänkte jag testa någon sorts veckoincheckning på bloggen. Jag skriver ju inte så ofta nuförtiden, bara när det händer något exceptionellt. Men det är kul med lite vardagliga anteckningar också. Exakt hur formen för detta skulle vara vet jag inte än, men jag tänker att jag testar lite. Jag tar med vecka 1 och 2 i detta inlägg, men sen kanske målsättningen blir att skriva en gång i veckan. Eller så blir det mer sällan eller aldrig, det får vi se.

Vecka 1

Vecka 1 var det fortfarande jullov för hela familjen hela veckan.

På måndagen var jag och Jonas ute på en promenad i mörker och blöta, medan barnen fick vara ensamma hemma. Vi har båda två nya klockor som räknar steg och tänkte försöka upprätthålla 10 000 steg/dag så länge som möjligt.

Stegsamling vecka 1 :)

På tisdagen åkte jag och barnen till Östermalms IP där de åkte skridskor. Sander har varit där med skolan, men det var nytt för mig och Ava (eller, jag har varit där i samband med annat, som Tjejmilen Expo, men just skridskoisen har jag inte upplevt). Tyvärr åker jag ju inte själv och när barnen briljerat färdigt på isen hackade jag tänder och hade isklumpar till fötter, hehe.

På kvällen orkade jag inte laga mat så då gick vi till Pinchos och testade det nya veganska utbudet – eller ja, det mesta var utbytt sedan vi var där sist i alla fall.

På onsdagen klippte jag mig för att vara lite prydlig inför torsdagen, se nedan. Jag hade även lite ärenden till Fridhemsplan och tog lunch på Espresso House där. Kom på mig själv efter en stund med att jag läst och skrivit utan att bli totalt knas i huvudet av ljudnivån runtomkring! Det går bättre och bättre med mina utmattningssymtom. Det var en mysig dag, hur som helst. Jag skötte även lite underhåll av ett par av mina geocacher, ersatte burkar som försvunnit.

Geocachingunderhåll vid fin utsikt

På torsdagen åkte vi och firade mammas 80-årsdag i Nyköping. Ursprungligen hade nog mamma tänkt sig en större fest, men eftersom hon varit sjuk länge och fortfarande är medtagen blev det bara mamma, pappa, min familj och så min bror och 3 av 4 av hans barn.

Firade mamma 80 år

Vi sov över i Nyköping och på fredagen firade vi minijul där innan vi åkte hem igen.

På helgen städade vi undan jul och krossade pepparkakshuset, städade lite allmänt och försökte vila upp oss inför årets första jobbvecka.

Vecka 2

Årets första jobbvecka!

Jag och Jonas började jobba på måndagen, men barnen började skolan på tisdagen. Jonas första arbetsdag var minst sagt speciell, eftersom han började nytt jobb som content designer på tv-spelsföretaget Paradox. Han var på kontoret hela veckan, men jag var hemma nästan hela.

Jag jobbade alltså med barnen hemma på måndagen. De fick vara ensamma hemma en liten stund medan jag gick till biblioteket som lunchpromenad (måste ju samla steg!).

På tisdagen fick jag det lugnt och skönt ensam hemma. :) Det kändes också som att jag kom igång lite mer med jobbet, medan måndagen var ganska mycket uppstartssträcka. Jag är på sluttampen (troligtvis) av att hjälpa till i ett projekt för kunden H och sitter primärt med deras Mina sidor. Sen hoppas jag få komma in i något mer långsiktigt.

På onsdagen hade jag min lediga dag/skrivdag, som jag längtat till under lovet! Lyckades vara flitig och få en hel del gjort, och så lunchpromenerade jag med min granne och, passande nog, skrivkompis Emelie.

På torsdagen var jag visst lat angående matlagningen igen… Jag beställde hem McDonalds-mat till mig och barnen. Jonas var och spelade rollspel.

På fredagen jobbade jag hemma på förmiddagen, men åkte sedan in till kontoret där det var teammöte. Hann även svänga förbi MoS och Classe, där jag köpte ett vindruteskydd och kardborrepluppar som är tänkt att omvandlas till en meal cozy eller flera…

Det var Avas tur att välja film till fredagsmyset och det var såklart knepigt, eftersom det mesta hon vill se är för läskigt för Sander. Men till slut blev det Breakfast Club, den gamla godingen med Molly Ringwald. Såg Sixteen Candles och Pretty In Pink många gånger i min ungdom, men jag tror jag missade Breakfast Club. Så mycket hängde ju på vad man råkade ha inspelat på VHS på den tiden…

På lördagen var det vandringsdags och mer om det finns i inlägget Sörmlandsleden etapp 6 med Veroniqa – sista snutten.

På söndagen jobbade jag ner tvättberget bara för att genast skapa ett nytt. Jonas och jag tog en promenad Kungsholmen runt efter lunch och sen var jag trött och sov tills jag skulle fixa middag… typiskt. Efter middagen kom vi på att vi skulle se Talang. Vi missade att det började en ny säsong i fredags, men nu blir det alltså Talang i stället för fredagsfilm ett tag framöver.

Vad blev det här då?

Oj, det här blev ju ett massivt inlägg. Jag hade nog tänkt mig något mer lättviktigt. Får klura lite på hur jag vill ha det. Kanske ska ha ett frågeformulär eller bara välja tre bra saker från veckan, eller något åt det hållet. Eller så kör jag så här. Eller lite olika. Ska fundera på saken.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *