Hoppa till innehåll

10 000 steg om dagen i två månader!

Såå, när jag fick min Garmin-klocka i julklapp började jag ju även med utmaningen att gå minst 10 000 steg om dagen. Till en början kändes det peppande och bra — det är ju bra och trevligt att vara ute och röra på sig, men inte helt oväntat är man ju inte lika pepp varje dag. Och det blev lätt ett konstigt fokus när jag var ute på promenad. Liksom inte “jag har lust att gå dit en sväng” utan “hur många steg måste jag minst gå nu?”. Så jag bestämde mig för att lägga ner projektet, men för att känna att jag inte gav upp bara sådär satte jag som mål att i alla fall göra färdigt februari först. Och det gjorde jag!

Så här blev resultatet:

MånadSteg totaltSteg/dag
Januari407 07813 132
Februari367 56113 127

Igår var första dagen jag inte eftersträvade 10 000 steg, men jag kom upp i det ändå eftersom jag var på stan med barnen. Så jag har inte brutit streaken ännu… Jag fick en utmärkelse i appen igår för att jag uppfyllt mitt stegmål i 60 dagar och jag känner att jag måste se till att bryta streaken snart innan jag börjar sträva mot nästa nästa utmärkelsenivå… Idag har jag inte varit ute på lunchpromenad! Jag ska ut efter jobbet, men jag tror inte jag når i mål… jaja, vi får se.

Jag kommer nog fortsätta ha klockan på mig (eventuellt inte med steg synliga på standardurtavlan?) och titta på siffrorna ibland. Kanske försöka upprätthålla ett bra snitt i alla fall. 10 000 steg/dag i snitt känns betydligt mer görbart än att nå det varje dag.

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. […] Detta har medfört att jag hållit koll på hur många steg jag tar varje dag, lite mer pålitligt än när jag kollade i mobilen. Jag fick lite dille på det där, så under årets första två månader lyckades jag faktiskt ta minst 10 000 steg varje dag! Se 10 000 steg om dagen i två månader! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *