Hoppa till innehåll

v14: Påsk!

Ava var hemma sjuk hela veckan, så det var en smula nervöst angående våra påskplaner… Men peppar, peppar, hon mår bättre och ingen annan har trillat dit, men vi håller tummarna för att det fortsätter så!

Jag har jobbat hemifrån hela veckan och lunchat med Ava. Och hela veckan var ju såklart en kort vecka i och med långfredag. Sander hade skola må-on och var på fritidsklubben på skärtorsdagen.

I tisdags fikade jag med Emelie på nya Bonne Femme här i krokarna. Hon har läst mitt manus och jag fick respons. Nu är det lite mer redigering som återstår och sen … ja, sen får vi se.

I onsdags kväll lyssnade jag på Tobias Söderlund som pratade om att skriva för bokslukaråldern via Zoom och skrivcafé.se. Trevligt!

Barnen slutade klä ut sig till påskkärringar i och med corona och då införde vi i stället en äggjaktstradition, dvs att vi gömmer små ägg med godis eller en slant i. Så det gjorde vi i torsdags.

I fredags var det en del duktigpyssel och så var det min tur att välja film till fredagsmyset. Vi såg En man som heter Ove.

Lördag var alltså påskafton! Nu blev det en annan sorts äggjakt, med gåtor som skulle lösas och vars rätta svar ledde till att barnen fick en ledtråd till var nästa gåta fanns att hitta. Barnen briljerade såklart och snart satte det årliga godisfrosseriet igång.

Vi åt mumsig påsklunch och gick en promenad i alldeles underbart väder (vinterjackan åkte ner i ryggsäcken!), under vilken jag råkade fastna vid en rörhöna. :’D Sen blev det tårta och såklart ännu mer godis…

Idag åkte Jonas och barnen till Oskarshamn. När de kommer hem ska jag ta barnen till Nyköping. Om nu bara ingen mer blir sjuk, förstås.

När familjen åkt gav jag mig iväg på fågelutflykt. Planen var att åka till Angarnssjöängen, men det fallerade dessvärre. Jag var inte smart nog att kolla upp kollektivtrafiken direkt när familjen åkt. Hade jag gjort det skulle jag nog ha kunnat skynda mig lite mer… Som det blev nu kollade jag inte förrän jag var i tunnelbanan och då visade det sig att jag skulle behöva vänta på en buss i Vallentuna i en timme. Det hade jag ingen lust med, särskilt inte med tanke på att jag redan var ganska sent ute. Så jag styrde om kosan till … Nacka ström! Där har jag hört talas om att det ska finnas fina fåglar. Jag tänkte mig att Nacka ström skulle vara rätt fin också, med lite trevliga strövområden och sådär. Fast det var mer som ett dike fullt av bråte invid en väg, som man var tvungen att springa över och klättra över vägräcket för att nå strömmen… Och de enda fåglarna jag såg vid strömmen var två trötta gräsänder. Så det var en besvikelse. Men i omgivningarna fotade jag nötväcka och gärdsmyg – gärdsmyg brukar vara omöjliga, men här fanns flera stycken som poserade jättesnällt! Så det var inte helt meningslöst att åka till Nacka ström i alla fall, men jag kände att jag ville ha något mer innan jag åkte hem. Hmm, hyfsat nära, hyfsat säkert kort…? Fågelmatningen i Brotorp, som Malin tipsat om! Yes! Och det blev verkligen toppenbra, såg många fina fåglar som jag inte ser så ofta och fick förbättrade bilder av stenknäck, domherre, blåmes, grönsiska mfl. Särskilt stenknäcken och domherren blev jag glad för, eftersom jag hade jättedåliga bilder av dem sedan tidigare.

Får lite panik när jag kollar kalendern och letar fler fågelskådningstillfällen. Det är för fullt! Jag skulle väldigt gärna vilja åka till Angarnssjöängen och fler ställen som är lite större utflykter och där det är större chans att få något helt nytt fågelfotokryss. Har inte fotat någon ny fågel ännu i år, så det är jag sugen på. Vi får se när det kan bli…

Läser: En gång slockna alla stjärnor av Kristina Falk.

Tittar på: Jag såg faktiskt klart Dahmer idag! Tyckte ju att den var lite småseg i början, men den tog sig. Fast jag är också lite irriterad på att den tog sig väldigt stora friheter. Klurigt att veta vad som stämmer och inte.

Lyssnar på: Alltså, jag tröttnar aldrig på The Smashing Pumpkins känns det som! Vilket återupptäckande!

Spelar: Har inte spelat WordBlitz. Skönt att slippa, faktiskt. Fortsatt köra lite kravlöst Wordle och Ordlig ibland utan att tänka på streak. Och jag vet inte varför, men jag har testat lite olika, dåliga mobilspel. Har inte fastnat för något av dem. Har spelat lite Two Dots igen, som jag spelat tidigare. Stör mig lite på det, dock. Varför går så många mobilspel ut på att man ska köpa fusk så att man slipper spela? Spelar jag gör jag det ju för att jag vill spela, liksom. Då vill jag ju klara nivåerna på riktigt. Two Dots är i alla fall görbart att spela utan att hålla på med tjafset runtomkring, men det blir en hel del irriterande popuper och skit att klicka bort.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *