Hoppa till innehåll

v24: Skolavslutning, Ava på kollo, Sörmlandsleden

Skolavslutningsbarnen

Skolavslutningsveckan! I måndags var sista skoldagen och på kvällen hade Ava avslutningsmys med sin teatergrupp. Läraren skulle ha hållit i det, men fick förhinder, så ungdomarna tog eget initiativ att åka till Hellasgården och ha picknick och bada!

I tisdags var alltså själva skolavslutningsdagen. På Avas skola var det ingen föräldramedverkan, så både jag och Jonas var med på Sanders. Uppträdanden på skolgården och sen en stund i klassrummet där barnen fick glass och Festis och vi fick se den senaste i raden av alla proffsiga KGTV-filmer. På kvällen firade vi med att äta på Pong.

Sander var på Klubben (fritids) resten av veckan och Ava åkte på kollo i onsdags! Jag följde henne till bussen på Cityterminalen. De fick åka i AIK:s inte så diskreta buss, haha. Första gången Ava är på kollo och vi håller tummarna för att det blir toppen. Det är helt mobilfritt och de har bara telefontid ibland. Hon ringde hem i fredags första gången och då var hon tyvärr ganska förkyld, men vi hoppas att det artar sig …

Efter att ha följt Ava till bussen gick jag en sväng på stan. Det var ju min lediga onsdag, så jag passade på att uträtta ärenden som var:

  • Testa nya Oatly-mjukglassen som finns på Wiggo i Gallerian. Dyr (65 kr!) men väldigt god, fast lite isig/sorbetig. Men jag har inte gillat de veganska mjukglassar jag testat tidigare pga syrlig bismak, så jag var glad att denna var så god.
  • Inköp av nya sommarbyxor, ett par kortare shorts och ett par caprilängdsbyxor. Har i princip bott i ett par liknande de senaste somrarna, men de sjöng på sista refrängen redan förra sommaren pga en trasig dragkedja och övrigt slitage. Jag hade visserligen köpt nya byxor på Sellpy, men de visade sig funka sådär vid faktisk användning (benficka till mobilen är superviktig feature för mig och den hamnade fel i dessa), så det blev att köpa nytt pga brådskande, trots att jag försöker köpa mest begagnat.
  • Testa det ganska nya veganska cafét Full Soul Vegan, som jag hört mycket gott om. Det var väldigt gott! Åt “Kentucky Fraud Chicken”, som var panerad Beyond Chicken med mac’n’cheese.

Sen ägnade jag typ resten av dagen åt att packa inför helgen …

Tråkig grej i veckan var att Kronobergsparkens parklek brann ner i onsdags. Det var visserligen ett tag sedan vi var där, men visst känns det sorgligt ändå och vi minns barnkalas och annat.

I torsdags hade jag en mördande stressig dag som jag försöker glömma … men vi fick i alla fall motorn i vår tvättmaskin bytt! Tvättmaskinen har betett sig väldigt märkligt på sistone och stannat mitt i program och många gånger har vi fått tömma den via pipen man kan dra ut på framsidan.

I fredags blev det i stället en väldigt skön dag! En helt mötesfri förmiddag och sedan lunch med Lena, vi tog med mat från Hawaii Poké och åt i strandparken, mysigt och gott!

Lördag-söndag tänkte jag återkomma till i ett eget inlägg, men den korta versionen är att jag och Veroniqa gjorde en tvådagarsvandring på Sörmlandsleden. En minst sagt varierande tur med helt olika väder de båda dagarna. Men jag återkommer som sagt angående det. :)

Läser just nu: Fortfarande Barn av sin stad av Per Anders Fogelström. Sen är det dags att börja med sommarpocketarna!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *