Hoppa till innehåll

v26: Sista jobbveckan och Schackfyranmästaren

Sista jobbveckan!

I tisdags kom Ava hem från kollot och hade haft det bra. Jag hämtade på Cityterminalen under min lunch. Sander var hemma från Klubben den dagen, men stannade hemma och spelade CS. :)

I onsdags, på min skrivdag, lyckades jag faktiskt tota ihop ett nytt synopsis för manuset som jag ska skriva om. Så har jag någonting att utgå ifrån när jag startar upp skrivandet igen så småningom – nu tar jag semesterpaus från ALLT. Det blir stora förändringar, jag har svårt att komma ifrån det, men idéerna får ju ligga och marinera över sommaren nu och så får vi se hur det känns i höst när jag läser mitt synopsis.

I fredags gick jag in till kontoret (det på Stureplan) på eftermiddagen och var med på sommarfika med teamet. Promenerade dit och hem och hann även med lite ärenden, ersätta en försvunnen geocache + inköp på Apoteket och en liten snabbis förbi readcyclingtunnan på biblioteket, där jag faktiskt hittade ett utgallrat biblioteksexemplar av Dagboken jag aldrig skrev, som fick följa med mig hem.

På fredagsmorgonen tog Jonas och Sander bussen till Helsingborg, där Sander skulle vara med i juniortävlingen Schackfyranmästaren, som ägde rum under Schack-SM på Helsingborg Arena på lördagen. Mycket coolt! Det var ju en bit att åka, men faktiskt dök de flesta från Sanders skola upp av dem som varit med i Stockholmsfinalen (som jag var med på för några veckor sedan). De hade liverapportering av resultaten i de åtta matcherna och jag följde med spänning under dagen. Är mycket imponerad av att Sander placerade sig som nummer 72 av 181, bäst av dem från hans skola. Det är ju riktiga proffs som placerar sig högst – googlar man deras namn ser man att de varit med i många schacktävlingar – så det är bra gjort av en nybörjare som spelat lite schack på mattelektionerna och kollat lite Youtube-videor. Sander vann 4 matcher, förlorade 3 och spelade remi i 1.

På hemmaplan var det alltså bara jag och Ava i helgen. Jag har haft en låång att-göra-lista att beta av med saker inför firandet av Jonas födelsedag (han fyller år idag, söndag, men eftersom de kommer hem från Helsingborg sent ikväll firar vi imorgon) och semestern, men utöver det har Ava och jag passat på att se film som inte lämpar sig att se med hela familjen … i fredags blev det Saw och Saw II, igår blev det Saw III och ikväll blir det kanske Saw IV … jösses, så många Saw-filmer det finns. Vet inte säkert hur många jag sett innan, minns inte så mycket av dem. Det visade sig att första och andra var rätt grafiskt snälla jämfört med trean, huuu …

Har också upptäckt färdiga sockerärtor på balkongen, yay!

Nu tar jag som sagt semester från ALLT, även dessa veckoincheckningar. Kommer säkert blogga om semestern, men om det blir under eller efter semestern återstår att se!

Läser: Babetta av Nina Wähä. Första av sommarpocketarna! Eller ja, detta är inte en av de fyra jag köpte från sommarpocketkampanjen, utan en jag tog i en bokbytarhylla och lade till sommarpockethögen.

Spelar: Jonas fick mig att börja spela Nonogram galaxy på mobilen, så det har det blivit en del … Det är alltså ett spel med ett rutnät där man får veta hur många pixlar som ska vara färglagda på varje rad (anges som t.ex. 2 4 2, så vet man att det först är 2 sammanhängande, sen minst ett mellanrum, sen 4 sammanhängande osv) men inte exakt var de är, utan det får man lista ut baserat på vad man får veta från andra rader. Sen blir det en bild när det är klart. Kärt barn har många namn, det heter picross, nonogram, hanjie, griddler, japanskt bildkryss … med mera, möjligen är det någon skillnad på någon av dem, men typ samma. Jag startade faktiskt också ett par Wordfeud-matcher med random motståndare, men kände mig inte sugen på att gå tillbaka till det. Bättre med spel som man kan spela när man vill utan deadlines … Jo, jag har faktiskt kört lite Wordle och Ordlig ibland, men lyckats hålla det väldigt kravlöst och helt struntat i att upprätthålla en streak. Kört vissa dagar då jag kommit på det och varit sugen, annars inte.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *