Hoppa till innehåll

Göteborg och pappas 80-årskalas

Nu har vi bott tre nätter på Slottsskogens vandrarhem i Göteborg. På hemvägen stannade vi till i Nyköping och var med på pappas 80-årskalas.

Göteborg onsdag: På vägen lunchade vi på Max i Nyköping och när vi kom fram och hade checkat in på vandrarhemmet blev det middag på Pinchos samt en sväng till Hemköp för att handla frukost.

Göteborg torsdag: Resten av familjen åkte till Liseberg, där Sander nu fick åka betydligt fler saker än tidigare, eftersom han nu når över gränsen 132 cm. Det innebar ju också att de klarade sig bättre utan mig. Skönt för mig att slippa nöjesfältskaoset och jag fick roa mig själv i stället.

Jag misslyckades tyvärr med första punkten på schemat, som var fågelskådning i Torslandaviken. Jag hade kollat på Google Maps hur man tar sig dit och tog bussen till Amhults resecentrum. Därifrån skulle det vara 13 minuters promenad … fast det stämde ju inte alls. Det gick inte alls att ta sig dit till fots därifrån … Samtidigt som jag kliade mig i huvudet angående detta bjöd Göteborg på spöregn och härlig blåst. Jag stod och tryckte en god stund inne på Blomsterlandet och tog också reda på vilken busshållplats jag egentligen borde ha åkt till. Det skulle ta ungefär en halvtimme till … När jag klev ut från Blomsterlandet isade blåsten dock lite väl mycket och jag hoppade helt enkelt på bussen till stan igen. Inte så lyckad fågelutflykt…

Nästa utflykt gick bättre! Jag tog 7:ans spårvagn till Bergsjön, där vi bodde 2005-2008, och nostalgipromenerade. På vägen ut dit (Bellevue, Kviberg, Gamlestadstorget som nu ersatts av Gamlestads Torg) hade det byggts en hel del nytt, men när jag klev av på Galileis Gata var det nästan som att tiden stått still. Fint. Jag gick runt och kände igen mig (kul när man liksom går en bit och plötsligt kommer ihåg att DÄR runt hörnet finns det ju en pizzeria, fast man inte hade en tanke på den innan) och aktade mig bitvis för regn under diverse tak. Sen promenerade jag till Rymdtorget och beundrade det nya kulturhuset som inte fanns på vår tid innan jag tog spårvagnen till Redbergsplatsen och åt smörgåstårta och banoffetårta på VeGofika.

Sen åkte jag vidare till Botaniska och gick runt där ett tag, samt en liten sväng ut i Änggårdsbergen där jag faktiskt fick lite revansch för förmiddagens misslyckade fågelutflykt: ett nytt fågelkryss! En supersnabb smådopping som simmade runt i Finnsmossen. Kul!

Promenerade tillbaka till vandrarhemmet ganska sent och hade börjat få rätt ont frampå smalbenet. Plågade mig ändå en bit extra för att köpa en korv på 7-Eleven. Sen hann jag softa och läsa en stund innan resten av familjen kom hem från Liseberg, där de pga regnet (antagligen) faktiskt inte behövt köa så mycket under dagen.

Göteborg fredag: Efter den sena kvällen blev det en lite lugnare morgon innan vi tog spårvagnen till Domkyrkan och gled in på SF-bokhandeln. Strosade vidare och lunchade på Jonsborgs. Sen fick Sander syn på spelhallen Inferno, som han hört talas om, så vi delade upp oss en stund. Jonas och Sander spelade dator, jag och Ava drack kaffe och läste varsin bok på Espresso House. Sen strosade vi mot Nordstan och sen tillbaka mot Domkyrkan, där vi sett ett veganskt glasställe, Pozzetti, där vi köpte glass. Vid det laget gjorde det rätt ordentligt ont att gå för mig, men jag kämpade på och vi promenerade till vandrarhemmet via Myrorna på Järntorget. Benet blev i alla fall lite bättre efter en stunds vila på rummet.

På kvällen skulle vi ha åkt till våra vänner utanför Göteborg, men pga sjukdom blev det inställt och för oss blev det i stället pizzapicknick i Slottsskogen.

Lördag: Det gjorde inte ont att gå längre, phew! Behöver ju liksom kunna gå en del under semestern … Vi gjorde vårt bästa för att komma iväg tidigt från vandrarhemmet och lyckades faktiskt rätt bra. Alla hann duscha, vi hann äta frukost och packa ihop och städa rummet och komma iväg så att vi hann till pappas/morfars kalas vid 13 i Nyköping.

Där bjöds det på god buffé och tårta och vi fick mingla med en del människor jag känner igen från förr och en del nya.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *