Hoppa till innehåll

v34: Skolstart, sjukstuga och skrivhelg

Så kom veckan som skulle bli den stora skolstartsveckan. Och barnen blev sjuka. Ava direkt från första dagen, Sander trillade dit till dag 2 när det var dags för simtestet som vi övat så mycket till … så det missade han. Men på torsdagen gick i alla fall båda tillbaka. Och sen blev Jonas sjuk i stället … Jag har hållit tummarna så hårt hela veckan för att klara mig själv, eftersom jag hade en viktig skrivhelg inplanerad!

Jobbveckan blev intensiv. På torsdagen var jag på Solnakontoret där det på eftermiddagen var CX Summit, alltså årets typ kickoffkonferens. Det var trevligt. Vi hade någon del tillsammans och delade sedan upp oss i respektive skrå och vi frontendare fick ta del av ett par bra dragningar. Sen blev det god mat, libanesisk mezebuffé med mycket veganskt som hummus, baba ganoush, fatayer, vinbladsdolmar m.m. Trevlig kväll, men efter maten var jag slut i huvudet och knatade hem.

På fredagen var jag i stället inne på Stureplanskontoret eftersom vi hade teammöte där.

Efter jobbet mötte jag Malin vid Slussen och så åkte vi ut till deras hus på Värmdö för skriiiiivhelg! Men ojoj, vilka tröttmössor vi var … Det hjälpte väl inte direkt att vår plan att beställa pizza fallerade. Pizzerian som vi beställt från förut tyckte nu att det var för långt att köra ut till oss. Så vi fick knata iväg till thaistället i närheten och åt middag först vid 20-tiden. Då var jag så trött att hela världen snurrade och nej, det blev tyvärr inget skrivet på fredagen.

På lördagen gick det däremot lite bättre! Okej, efter ett första skrivpass på typ max två timmar var jag så trött att jag var tvungen att lägga mig och sova ett par timmar, men ändå … Åh, vad jag är trött på att vara trött! Men jag kom igång med min stora omskrivning av manuset och det kändes bra! Eller, jag vet inte om jag är nöjd ännu, jag ska känna efter lite till, men det kändes bra att komma igång i alla fall.

Vi hann också med att bada och titta på fåglar och djur. Jag hade inte min kamera med mig, tyvärr. En miss, men jag gick till jobbet på fredagsmorgonen med all packning, så jag ville ju minimera den och jag tänkte att fokuset skulle vara på skriv. Men det hade inte suttit fel att t.ex. få fota gröngölingen som poserade så snyggt för oss … Har den sedan innan, men ingen bra bild. Note to self: ta alltid med kameran dit!

Ja, och när jag kom hem så borde jag förstås ha skrivit det här inlägget, men prioriterade tydligen att lägga pussel i stället. Ville komma igång med ett för att ha en lockande pausaktivitet i veckan. Har varit alldeles för dålig på att ta paus och hushålla med energin. Måste lyckas bättre så jag har någon ork kvar på kvällarna …

Läser just nu: Bön för Tjernobyl av Svetlana Aleksijevitj. Med denna bockar jag av både Belarus och ny nobelpristagare. :) Boken innehåller en samling vittnesmål från människor som upplevet Tjernobylkatastrofen på olika sätt. En väldigt häftig bok, men rätt tung.

Tittar på just nu: Jo, vi såg House of Flying Daggers! Det var nog från den jag mindes naturscener och liknande, fast jag kom inte ihåg just någonting annat. Den var bra, fast lite fånig, speciellt på slutet … Hur många gånger kan någon nästan dö, liksom … Bara Hero kvar i wuxia-projektet nu! Dessutom har jag, hrm, visst börjat kolla på Sweet Magnolias säsong 3 som kom nyligen. Jag … vet inte riktigt varför, egentligen? Tycker den är såå otroligt präktig och cheesy, väldig amerikansk. Men ändå lite mysigt när man är trött, typ.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *