Hoppa till innehåll

Tjejmilen 2023

Jag efter min åttonde tjejmil

Idag sprang jag Tjejmilen för åttonde gången på raken. Jobbar på att bli en sån där cool tant som sprungit alla lopp i 30+ år! :)

I år var expot med nummerlappsutdelningen inte på Östermalms IP utan vid evenemangsområdet på Gärdet. Smidigt! Fast deadline för nummerlappshämtning var kl 11 och jag skulle springa 13:15, så jag var ändå tvungen att vara tidig.

Efter att ha hämtat nummerlapp och goodiebag samt kollat in det något leriga området litegrann flydde jag ljudvolymen och satte mig uppåt kullen vid sidan av.

Lunch på lite avstånd

Satt en stund och chillade och åt medhavd lunch (pizzarester från fredagsmyset igår). Jag tyckte att jippot lät för mycket även på det avståndet … blir så trött av allt ljud. Oh well. Det duggregnade då och då och jag blev till slut rätt kall av att sitta still, men då var det också dags att börja röra på sig. Det brukar ju ta en stund att gå på toa och lämna in väskan.

Toaköerna brukar vara hemska, men det var faktiskt bättre i år. Hade gärna hunnit gå en gång till, dock. Gick 45 minuter innan start, men sen tog det tid att köa till väskinlämningen och vid 13, dvs 15 min kvar, gick jag in i startfållan, vilket var bra, eftersom grupperna rörde sig framåt vid varje start och det kändes skönt att slippa leta efter rätt grupp. I början av loppet övervägde jag att stanna vid någon bajamaja, men sen tänkte jag äsch varje gång jag såg någon … det funkade ändå.

Vädret var svalt och småregnigt, vilket var sådär innan loppet, men väldigt skönt under loppet. Jag är glad att jag tog shorts och t-shirt, men också att jag drog på mjukisbyxor och tröja över, så jag inte behövde frysa för mycket innan start. Skönt att klä på sig igen efteråt också!

Det var trångt i starten och det känns alltid lite jobbigt att inte kunna styra farten så bra, men jag insåg snart att farten passade mig väldigt bra! Så jag bara följde med och de första 5 kilometrarna kändes rentav riktigt lätta! Skön lunk och inga plågor.

Andra halvan blev lite tyngre och backarna kändes jobbiga. I slutet av km 7 fick jag ont i vänstra vaden och strax därefter i höger knä … undrar om man utan att märka det belastar det snällare benet hårdare? Då gick det också lite långsammare, men efter ett tag lade sig det onda på en nästan ignorerbar nivå och jag kom in i bättre lunk igen.

Som alltid är det tufft med den långa backen i början av sista kilometern, men det var bara att tugga på …

Officiell tid blev 1:06:12. Inte min bästa, men inte heller min sämsta milloppstid. Jag hoppas fortfarande kunna komma under timmen på ett “riktigt” lopp (lyckades ju på virtuella Tjejmilen 2020, när jag fick springa valfri sträcka och såg till att skippa backar, hehe), men det var inget som kändes aktuellt i år heller. Jag är nöjd med att jag sprang hela (bortsett från att jag stannade till vid vätskekontroller) och att det inte var alltför plågsamt. :)

Än en gång kände jag i slutet att jag inte tagit ut mig sådär maximalt, men jag vet ju typ inte hur man gör längre?! Eller, jag vågar nog inte riktigt. För tänk om jag tar ut mig för mycket och det tar tvärstopp! Så det var inget kollapsa i gräset utan jag knatade bara vidare och bort till väskinlämningen direkt.

Om jag hade brytt mig mer om farten skulle jag nog ha blivit sur över den ganska stora diffen mellan min klockas min/km-tid och den på resultatsidan. Klockan sa att jag låg på eller under 6:30 hela första halvan och sen klättrade den upp lite, men slutade ändå på 6:32. Men officiell fart blev 6.37! Om jag hade hårdsatsat på att komma under timmen och klarat 5:59 min/km enligt klockan, skulle jag ha blivit riktigt besviken för 6:04. Men ja, klockan mätte inte exakt en mil heller utan 10.16 km … och tiden 1:06:21 … Oh well. I år spelade det ingen roll. Men när/om det är dags för satsning får jag väl satsa med lite marginal …

Jag stannade inte särskilt länge efteråt, men jag såg till att bli bjuden på “frukost” i alla fall. Fick syn på Kellogg’s frukostvagnar ganska nära starten, men tyckte då att det var för nära inpå. Efter loppet passade det bättre och inte var det så lång kö heller! Tyckte det var så perfekt att det var Kellogg’s och Alpro, så alla fick sojayoghurt (naturell eller blåbär, jag valde naturell) och val av flingor (jag tog Special K Red Berries) och topping (mandlar och banan tog jag). Gott! Innan loppet fick jag kaffe av SJ också och där var kaffemjölken havremjölk! Trevligt när det finns veganska grejer – fick Raw Bite i goodie bagen också, men flera icke-veganska grejer också.

Blev bjuden på vegansk “frukost” vid 14:40 :)
Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *