Hoppa till innehåll

Mörker, familjefotografering och Hjälstaviken

Nu är det mörkt på mornarna när jag går upp och på kvällen när vi äter middag. Det känns som att det kom fort … Det har varit ännu en rätt tung vecka, men med ljusglimtar också.

I onsdags hade jag bättre flyt på min skrivdag än förra veckan. Jag skrev mitt nya planerade kapitel, men det funkade visserligen inte riktigt som jag tänkt. Jag tänkte att det skulle komma innan en viss vändpunkt, men kände att det blev konstigt. Så då testade jag att lägga det efter vändningen i stället och blev det såklart annat som påverkades. Allt känns fortfarande rörigt, men jag hoppas det klarnar allteftersom.

Jag gick också ut på lunchen och tog hand om ett ärende som släpat efter, nämligen att återplacera försvunna geocacher + serva någon. Det var på tiden, eftersom cacherna riskerade att bli arkiverade annars. Superskönt att få det gjort – och när jag kom hem insåg jag såklart att jag hade en till cache som rapporterats som försvunnen (fast inte var inaktiverad eller markerad med “needs maintenance”, så jag missade den). Jaja … helt klar fick jag visst inte känna att jag blev, men det var ändå stort!

I torsdags jobbade jag från Solnakontoret, eftersom jag behövde hämta ut mitt nya jobb-id-kort där. Jag tog med löparkläder och testade att springa ett varv runt Råstasjön på lunchen. Det var första gången jag testade jobbets omklädningsrum. Riktigt lyxigt, man får låna handduk och det finns schampo/duschkräm som var helt okej! Jag lyckades komma ihåg att ta med mig deo och rena trosor, så det var ju bra …

Det var enda gången jag fick till löpning denna vecka och förra veckan blev det ingenting. Det har varit för många extragrejer … Surt, för dessförinnan kände jag att jag började få in rutin och flyt igen, men nu kändes det som att jag tappat det mesta. Får se hur det går i veckan som kommer …

I fredags var Sander borta på kvällen, han var själv med en kompis på Inferno och spelade dator! Vi andra hade fredagsmys utan honom och åt pizza och kollade på The Ring, det japanska originalet. Jag mindes inte så mycket mer än det spektakulära slutet, som jag liksom hade för mig skulle vara en större del av filmen …

Igår var vi på vår årliga familjefotografering. Vi hittade ju en ny fotograf förra året, för att vi gärna ville vara i en studio och den tidigare i stället kom hem till oss. Men vi var nöjda förra året och anlitade samma igen, så vi fick agera fotomodeller i en studio i en timme. Kändes bra, ska bli spännande att få se bilderna sen.

På eftermiddagen åkte Sander med en annan kompis till Inferno igen. :)

Idag har jag och Malin varit i Hjälstaviken och fågelskådat! Förhoppningen var att få se skäggmesar. Jag har fotat dem där förut, men med min gamla kamera, och ville gärna ha bättre bilder. Malin hade inte fotat dem alls. Så vi spanade och hoppades, men det gick sådär, tyvärr. Såg dem som hastigast ett par gånger plus att vi såg en ensam hona lååångt bort i motljus under en lite längre stund, men det blev verkligen inga toppenbilder. Ledsamt. Däremot insåg vi nu på kvällen att törnskatan vi trodde att vi fotade egentligen var en varfågel! Nytt fotokryss! Synd att vi bara såg den helt hastigt och bara hann få en suddig bild … Sen såg jag också fjällgås på mina bilder, vilket blev ett fotokryss till. Kändes lite fuskigt eftersom jag inte visste att jag fotade den, men jag fotade ju iofs en massa gäss i förhoppning att någon av dem skulle vara något annat än grågås eller vitkindad.

Läser: Solsken och parmesan av Christoffer Holst. På sistone har jag känt att läslusten varit svag och jag tror det beror på att mitt läsande har varit för lite luststyrt och för mycket styrt av att bocka av saker som länder och nobelpristagare … Jag kommer inte sluta med det, men jag ska prioritera högre att läsa sånt jag faktiskt känner lust att läsa. Och just därför pausade jag också Solsken och parmesan i några dagar för att skjuta in Flocken av paret Grimwalker, efter att jag läst en FB-tråd om dem. Spännande skildring av bland annat gängkriminalitet, men äsch, man måste alltså läsa alla delarna för att få några svar ..? Får se om jag gör det, nu har jag snart slut på provperioden på Nextory där jag läste Flocken, sååå …

Tittar på: Jag och Jonas har visst inlett något sorts projekt att titta på deckarserier på roliga språk? Vi såg La Forêt på franska och nu har vi börjat The Valhalla Murders på isländska. Har spanat in en finsk deckarserie också … Franska har vi ju båda läst i urminnes tider, så litegrann förstår vi, men inte så mycket. Isländskan är skojig för att vissa meningar låter precis som svenska, medan andra verkligen inte gör det.

Spelar: Åh, jag har faktiskt fortsatt spela lite skitspel när jag inte orkar göra nåt vettigt. Tror jag lagt ner hotellspelet nu, men började Royal Match i stället, som jag fick flitig reklam för från hotellspelet. Ganska klassiskt matcha-färger-så-försvinner-de och såklart med en massa bonusar och fusk som de bjuder på för att de vill att man ska köpa fler. Stör mig alltid på sånt. Varför kan man inte bara få spela spelet utan att tvingas fuska? Oh well. Förhoppningsvis orkar jag sluta lägga min tid på såna meningslösheter snart och göra nåt vettigare. :)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *