Hoppa till innehåll

Geocachingweekend i Arvika med Ann

Så blev det äntligen dags för en geocachingresa med Ann igen! Vi försökte redan i våras, men då ställde banarbeten till det för oss, det fanns helt enkelt inga resor till Arvika de datum vi redan bokat hotell, så vi avbokade hotellet och ställde in resan. Men nu fick vi till det!

Tidigare har vi rest till Oslo i maj 2019, Budapest oktober 2018, Kraków maj 2018, Tallinn oktober 2017 och så två vändor till Malmö i samband med Vegoloppet i maj 2017 och i maj 2016 (den sistnämnda utan geocaching, dock).

Så varför åkte vi just till Arvika? Jo, både jag och Ann hade poäng på Scandic som räckte till den billigaste sortens bonusnatt. Bland de orter poängen räckte till letade vi efter en ort som båda kunde ta sig till (Ann bor ju i Göteborgstrakten och jag i Stockholm) och där det såg ut att finnas ordentligt med geocacher. Arvika ploppade upp som det självklara valet! Så vi bokade varsin bonusnatt och fick därmed en riktigt billig weekend.

Fredag

Jag var ledig i fredags för att kunna resa i lugn och ro. Fick en riktigt behaglig tågresa på ett tåg med oväntat mycket plats – jag hade en hylla mellan mig och väggen, där jag kunde ställa min matsäckspåse, och framför hyllan fanns plats för mina väskor så att benutrymmet var helt ostört.

När vi kom fram regnade det. Ann kom fram först och tog skydd på hotellrummet tills jag kom. Och sen tog vi skydd ett tag till … Lyckligtvis fanns det vattenkokare, tepåsar och muggar på rummet, så vi kunde ta en liten fikastund medan regnet föll.

Till slut vågade vi oss ut en sväng i alla fall. Jag hade löst två mystar hemma, så vi knatade mot dem och loggade en del annat på vägen. Utöver de två mystarna blev det 5 traddar och en ALC som räknas som 5 i statistiken med sina 5 delsteg. 12 totalt.

Sen åt vi quesadillas på O’Learys till middag. Helt okej gott, men kanske inte riktigt vår dröm att sitta i en lokal som var fullkomligt tapetserad med stora skärmar med sportboll på. :) Men det fanns inte jättemånga intressanta alternativ i Arvika och vi var nöjda.

Sen var väl klockan ungefär åtta och tanterna heeeelt slut, så det blev till att gå och däcka på rummet. :) Jag somnade jättegott och sov som en stock.

Lördag med bibliotek, stadspark och skog

Vi tog en lugn morgon och avnjöt hotellfrukosten innan vi gav oss ut på dagens första uppdrag lagom tills biblioteket öppnade vid 10. Det finns nämligen en populär multi på biblioteket. Vi tror att man skulle hitta någon fysisk grej först, för att få veta var själva gömman fanns, men vi gick bet på det och folk hade skrivit i loggarna att de helt enkelt frågat en bibliotekarie i stället, så det gjorde vi också. Då hittade vi en jättefin gömma i en bok i en av bibliotekets bokhyllor. :) Kul, men inte riktigt lika kul som om det första steget hade funkat, såklart. Det verkar vara borta, så det fick duga med fuskvägen via bibliotekarien.

Sen gav vi oss bort mot stadsparken, som var fin! Och så fanns det cacher där, såklart. Två av dem gav vi upp, dock. Trist, men vi är ganska säkra på att i alla fall den ena var borta och den andra var nog bara svårhittad. En cache letade vi efter tillsammans med en trio tyskar.

Vi var sugna på att fortsätta bort mot Sågudden, ett område med ett “open air museum”, men gick tillbaka mot torget i stället eftersom det var lunchdags. Och tur var väl det, för då började det regna! Vi flydde in på Espresso House och åt mackor till lunch. Sen grejade vi lite på hotellrummet och tror ni inte att det regnade igen när vi skulle ge oss ut?! Espresso house fick rädda oss ännu en gång och vi fikade lite innan vi gav oss iväg.

Sen vågade vi oss faktiskt ut på en runda i skogen som vi spanat in! En trail med 19 cacher och vi hittade allihop och fick njuta av vacker skog, kvällssol och dimma. Mot slutet blev det mörkt och det var väl kanske i blötaste laget hela tiden och det fanns både myggor och äckliga älgflugor, men VAD GÖR VÄL DET när det var så sjuukt fint?! Jag älskar skogen.

Sen var det seeent och lyckligtvis kunde vi äta burgare i hotellets restaurang. Middag kl 21 …

Vet inte om kanske det sena ätandet bidrog, men jag sov riktigt uselt den natten! Trist, hade ju sovit såå gott natten innan.

Det blev en riktigt bra geocachingdag i alla fall, mycket tack vare trailen. 28 traddar, 1 multi och 5 ALC-steg = 34 st.

Söndag med farväl till Arvika och hemresa

På söndagen var vädret riktigt fint. Vi skulle åka 11:39, men vi hann i alla fall gå en sväng efter frukosten. Gick ner till vattnet och betade av några vi missat där. 4 traddar och sen blev det en multi vid stationen precis innan vi åkte också.

Totalt blev det alltså 51 cacher, varav 10 ALC-steg. 37 traddar, 2 mystar och 2 multi. Så här ser kartan ut nu (ALC-stegen syns inte, men resten):

Många glada gubbar i Arvika nu, men också tillräckligt kvar för en till weekend någon gång om man så skulle vilja (finns mer än det som syns i bild!). :)

Sen tog jag faktiskt en i Kristinehamn på hemvägen också. För hemresan var inte lika smidig som ditresan utan innefattade byte till buss i Kil och sen tillbaka till tåg i Kristinehamn, där det också var en stunds väntan. Men trevligt att hinna med en cache i alla fall (i Kil var det för tajt).

Det finns alltså mer att göra om vi skulle komma tillbaka till Arvika någon dag. Sågudden såg ut som ett intressant område och vi missade att vi hade kunnat logga en mystfinal till ALC-serien vid kyrkogården.

Jag är så glad för den fina helgen vi fick! Och även om vi gömde oss för regn en del av tiden hade vi ändå tur med tajmingen på det. Vi var alltid nära Espresso House och hotellet när regnet föll. Det hade kunnat komma när vi var längst bort i skogen, liksom.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *