Hoppa till innehåll

Kanelbullar, skoshopping och skrivhelg på landet

Jag har verkligen försökt hushålla med krafterna den här veckan. Tog en morgonjogg i måndags och blev så sjuukt trött av typ ingenting att jag släppte löpningsambitionerna för resten av veckan … argh, vill ju komma igång igen!

I onsdags hade jag en mindre lyckad skrivdag igen, men det kändes mer okej när jag visste att det vankades skrivhelg. Jag ska göra ett försök att hitta mer skrivtid i veckorna så att jag håller igång skrivtänket bättre, för det är så svårt att komma igång när jag har släppt det helt i en hel vecka. Det blir också svårare när det är annat som stör under skrivdagen. Jag hade en del grejer att fixa, plus att jag var tvungen att gå iväg på en grej 14:30 och efter det gick jag en sväng på stan, mest för att Sanders skor plötsligt visat sig vara jättetrasiga, så jag panikköpte ett par nya … och sen var det dags att laga middag och när det var klart kom Sander hem och behövde hjälp med lite grejer … och vid det laget hade jag släppt alla ambitioner på att orka skriva mer på kvällen, för jag var för trött! I vanliga fall sköter Jonas ruljangsen på onsdagar, men den här veckan hade han konferens med jobbet onsdag-torsdag och kom hem sent båda kvällarna.

Just det, det var ju Kanelbullens dag i onsdags också, så det var ett annat ärende på stan i samband med skoshoppingen. Köpte Pressbyråns bullar, de är goda! Men det var bara jag och Ava som var hemma och fikade samtidigt, Sander och Jonas fick senare när de kom hem.

I torsdags tittade jag på tillkännagivandet att Jon Fosse tilldelas årets nobelpris i litteratur. Jag var inte bekant med honom sen tidigare och blev inte särskilt sugen på att läsa något av honom, men det får vara okej. Jag ska ju försöka låta bli att duktigläsa och läsa för att bocka av saker på listor …

Det var frost en morgon i veckan och jag plockade av alla gröna tomater på tomatplantorna på balkongen och tog in dem, så får vi se om de mognar eller ruttnar. Jag har fått höstsalladfrön av min brevvän i Tyskland och det är väl egentligen för sent, men vi får väl se om jag får tid snart att gräva bort plantorna på balkongen och testa att så sallad …

Det märks att det blivit kallare. Flufftofflorna och fleecen har åkt fram. Barnen, som sover med tomma påslakan om sommaren, har behövt sina täcken igen.

Så blev det fredag och efter arbetsdagen dags för skrivhelg med Malin på landet! På väg ut stannade vi till på thaistället som numera står för hela helgmenyn för oss och köpte två rätter var. Såå skönt att man får så rejäla portioner att två stycken räcker till två luncher och två middagar. :)

På fredagkvällen läste jag igenom hela manuset och fick igång tankarna lite. Men det riktiga skrivandet skedde på lördagen och även om jag kände att mycket fortfarande är kaos gick det verkligen framåt, vilket var väldigt skönt!

Vi hann också med ett fint men blåsigt oktoberdopp. Cirka 12,5 grader i vattnet enligt min termometer. Jag simmade en kortis och det var nog bra att jag hade neoprenstrumporna på mig. Det värkte en del i handlederna. Jag kanske borde ha neoprenhandskar också …

Idag, söndag, gick det trögare med skrivandet igen. Svårt att få ihop det! Men jag hoppas att det löser sig.

Läser: Brandmannen av Ulf Kvensler. Jag köade till den på biblioteket, men kände att jag ville läsa den nu, och jag har ju bestämt mig för att gå mer på vad jag känner för att läsa, så jag köpte den faktiskt! Hade dessförinnan påbörjat Solsken och parmesan av Christoffer Holst, men den fick sättas på paus när jag fick bokpost!

Tittar på: Jag och Jonas tittar på den isländska deckarserien The Valhalla Murders. Ava tittar på Gilmore Girls och jag blev nostalgisk, så jag har också sett de tre första avsnitten … Får se om jag fortsätter …

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *