Hoppa till innehåll

Dejtkväll med Jonas Gardell och Lao Wai

Vilken kväll vi haft! Eller nåja, eftermiddag/kväll. Jag och Jonas drog på dejt. Barnen har roat sig på egna håll. Tänk ändå, vad häftigt med barn som börjar bli stora?

Redan i april bokade vi biljetter till Jonas Gardells show Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen! så vi har sett fram emot detta länge.

Väldigt roligt att få se Jonas Gardell live! Det var en riktigt bra föreställning med bitvis ganska tvära kast mellan underbältethumor och samhällskritik, samtidigt som det var oerhört välbalanserat. Många skämt om åldrande och publikens medelålder.

Lite mer nyligen bokade Jonas bord åt oss på den kinesiska och veganska restaurangen Lao Wai efter föreställningen. Lao Wai är lite speciellt för att vi misslyckats med att gå dit tillsammans flera gånger. Redan innan vi flyttade till Stockholm 2011 var vi på besök och tog oss till restaurangen, bara för att inse att den hade måndagsstängt … och sen har det varit sommarstängt och allt möjligt när den kommit på tal igen. Nu fick vi äntligen till det och visste också att man måste boka bord eftersom det är ett litet och populärt ställe. Jag har varit där ett par gånger med vänner och det har blivit en favorit!

Idag åt vi:

2. Ma La Hou Tou Gu
Kinesisk taggsvamp marineras i chili-och Sichuanpepparolja, koriander och rostad vitlök. Serveras med jordnötter och salladslök.

12. Gong Bao Su Ji
Populär Sichuanrätt med sojakyckling, torkad chilipeppar, vitlök, paprika, champinjoner, minimajs och rostade jordnötter i en kryddstark sås. (Chilipepparn rostas lätt i olja för att smaksätta rätten, de ska ej ätas.)

21. Xiang Shao Dou Fu
Mild och smakrik tofurätt med färsk shiitake, salladslök, vitlök, koriander, selleri och sesamfrö.

1. Tie Guanyin Li Li Xiang (oolong) Fujian, Kina (E)
Ett Tie Guanyin av mycket hög kvalitet som har mjuka och fylliga aromer med inslag av syren och kronärtskocka samt en lång och gräddig avslutning. Kinas mest berömda oolongte och ett utmärkt val till både milda och kryddiga maträtter.

41. Bing Qi Lin
Vår egen hemgjorda glass.
– Yuzu med chili och ingefära
– Kaffe med palmblommans nektar

Vi delade på allt, så som konceptet är, och det var såå gott. Nr 2 är en förrätt med taggsvamp, som jag ätit varje gång jag varit där, för den är så himla god. Väldigt tuggig och spännande svamp. Efter den kom den milda tofurätten, nr 21. Såå gott, men sen var nog den starka sojakötträtten, nr 12, ändå strået vassare. Den var stark, men lagom stark för mig som den var. Jonas åt även chilifrukterna som man inte skulle äta enligt instruktionen, men då fick han den extra hettan som lyfte rätten för honom. Perfekt ju!

Vi delade på en kanna oolong (som fylldes på smidigt hela tiden) under hela måltiden, som avslutades med två smaker glass.

Äntligen fick vi besöka Lao Wai tillsammans och jösses, så gott allt var och så fin service man får. Verkligen en favoritrestaurang!

Föreställningen var kl 16, vi kom till restaurangen strax innan vår bokade tid klockan 18 och vi var på Inferno Online på Odenplan strax innan 20 för att hämta Sander, som hade roat sig där under tiden.

Jag kan tänka mig mer sånt här! <3

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *