Hoppa till innehåll

Optikern, barnbokshäng och date night

I måndags jobbade jag från Solnakontoret. Gick dit mest för att jag äntligen pallat kontakta supporten om att jag inte kommit åt det officiella nätverket på evigheter, utan kopplat upp mig på gästnätverket. Men nu skulle det vara löst och jag behövde bara verifiera. Det funkade! Yay! Hoppas att det funkar på Stureplanskontoret också, där jag har haft ännu mer uppkopplingsstrul. Ska dit på fredag i nästa vecka, så får väl se då.

I tisdags hade jag kontaktlinskontroll hos optikern. Bra att det ingår i mitt linsabonnemang att jag blir kallad till årlig sådan. Inte minst är detta bra för att man då får kolla trycket i ögat, vilket är bra att hålla koll på när man, som jag, har ärftlighet för grön starr/glaukom. Allt såg bra ut och jag fortsätter på samma sorts linser som tidigare.

Veckans skrivande har känts hoppfullt ändå, med tanke på att det började bli sådär rörigt och konstigt igen. :) Men det klarnade i onsdags. Jag hade en förhoppning om att hitta skrivtid idag, söndag, också, men nu är klockan 20:30 (21:37 när jag faktiskt avslutade detta …), jag är trött och jag tror att jag har gett upp… För många duktigsaker kom ivägen! Jag behöver fler dagar utan saker inbokade, så trist när all sådan tid äts upp av måsten.

I torsdags var jag på barnbokshäng på Clarion Hotel Amaranten tillsammans med författare och aspirerande författare inom barn- och ungdomskategorin. Trevligt! Nästa tillfälle är i januari, så jag ska försöka gå då också.

I fredags åkte Ava till sin kompis över helgen, så jag, Jonas och Sander hade fredagsmys själva. Eftersom det var fredagen den 13:e tyckte Sander att vi skulle se filmen Fredagen den 13:e och det gjorde vi. Inte originalet utan remaken från 2009. Lite roligt att se “Dean” från Gilmore Girls i en annan roll … Men kanske inte världens bästa film … Till filmen åt vi pizza och eftersom vi gjorde lika mycket som vi brukar när vi är hela familjen har Sander fått fortsätta äta pizza under helgen medan vi andra ätit roligare saker. :)

I lördags var det äntligen dags för min och Jonas sedan länge planerade dejtdag och den blev väldigt lyckad. Den fick ett eget inlägg: Dejtkväll med Jonas Gardell och Lao Wai

Idag var det alltså dags att beta av en lång att-göra-lista. Jag har bytt allas sängkläder, dammat och dammsugit i sovrummet, rensat massa grejer, packat Sellpy-påsar, grävt upp och slängt plantorna på balkongen, packat och planerat inför nästa helgs vandring, lagat lunch och middag och … inte skrivit. Det bidde inte plats för det, trots att jag hela dagen försökt bli klar så att jag ska få tiden till det. Trist när det blir så. Ska få Sander i säng och sen lägger jag mig nog och läser en stund i stället.

Det säger en del om dagen att min stegräknare står på 6547 fast jag bara lämnat lägenheten för en snabbis till soprummet ..!

Balkongen före och efter dagens röj:

Idag fotade jag också en fin höstbild. Passade på att gå ner på strandpromenaden en snabbis när jag hade varit i soprummet med balkongväxterna, inget mer spännande än så … men fint med höstfärger.

Höstfärger på andra sidan vattnet

Läser: Brandmannen av Ulf Kvensler och (pausat) Solsken och parmesan av Christoffer Holst.

Tittar på: Jag och Jonas är mellan serier nu eftersom vi blev klara med The Valhalla Murders. Jag har tittat lite på Gilmore Girls, vilket var rolig nostalgi, men jag kommer nog inte fortsätta och se om hela…

Lyssnar på: I vanlig ordning ingenting om jag inte måste stänga ute ljud, men vid ett par tillfällen i veckan har jag behövt det och då tagit till The Smashing Pumpkins.

Pusslar: Lade klart mitt första JvH, alltså pussel ritat av Jan van Haasteren i onsdags. Funderar på att lägga blompusslet jag fyndade på Sanders skolgårdloppis (där jag även köpte JvH-pusslet) härnäst, men vi får se.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *