Hoppa till innehåll

Ava-prao, kompismiddag och Sörmlandsleden

Den här veckan har Ava haft sitt livs första prao och varit på sin gamla förskola. Roligt! En av pedagogerna hon haft jobbade kvar och kom ihåg henne. Hon fick en fin vecka med många gulliga barn, men det var såklart tröttande att leka intensivt hela dagarna. :)

I måndags gick jag och Jonas på Sanders utvecklingssamtal och på kvällen uträttade vi äntligen ett ärende som har fått vänta länge: vi åkte till Hornbach och köpte mer Lechuza Pon, som vi har de flesta växter i i stället för jord. Brukade köpa online, men frakten har blivit ännu dyrare och så är det tungt att bära från utlämningsstället … Köpte nu fyra påsar med mängdrabatt! Några små växter slank med också.

I tisdags kändes det lite ovant att jag faktiskt var fri att göra något spontant på lunchen, eftersom det varit så många inbokade extragrejer på sistone. Det var fint väder, så jag tog en promenad i Karlbergs slottspark och tittade på fåglar och höstfärger.

Fina höstfärger i Karlbergs slottspark

I onsdags hade jag skrivdag och hade åter igen misslyckats med att få till kontinuiteten i skrivandet och var därför trögstartad … Hade lite ärenden, bland annat hämtade jag min vinterjacka som skräddaren i närheten fått fästa det delvis lossnade blixtlåset på. Super! Hoppas att den ska hålla ett tag till nu. Kom i alla fall igång bra med skrivandet till sist, fast jag skulle iväg på kvällen, så det blev kort. Hade i alla fall en väldigt fin kväll, träffade Josefine från bokcirkeln och åt på Eatnam!

I torsdags kände jag mig duktig som faktiskt skrev några minuter på lunchen. Även om det känns fånigt är det verkligen bättre än inget, för att man håller sig fast i tänket.

I torsdags snöade det också … galet … fast det låg inte kvar.

Snö i torsdags.

I fredags gjorde jag sällskap med Sander till skolan och gick själv vidare till Stureplanskontoret, där dagens teammöte skulle hållas. Hade även ett uppstartsmöte med mitt nya projekt, som även det kommer vara med ett team mestadels från Kalmar, vilket verkar vara min nya grej eftersom det är tredje projektet i rad. Men det är bra, jag gillar att jobba med dem. Jag kommer ha två projekt samtidigt nu medan vi avslutar det nuvarande.

Tänkte en del på skrivprojektet på promenaden hem. Det är ju också ett sätt att hålla igång skrivet! Men sen har det varit fullt upp av annat …

Fredagsmyset blev i kombo med pannkakor (vår tradition är ju att äta den 19:e eller, som i detta fall, så nära som möjligt). Jag valde film och vi såg Den lilla sjöjungfrun, den nyare spelfilmen. Bra, men kanske lite onödigt lång. Inget problem för mig och Jonas, men för barnens skull får det gärna vara lite rappare…

I veckan har jag också testat Vinted, efter inspiration från Ava. Sålt två pussel och köpt ett, hittills. Får se om det funkar …

Lördag och söndag tänkte jag berätta om i ett eget inlägg. Men jag kan ju visa hur det ser ut i vardagsrummet nu:

Vandringsgrejer på tork

Jag och Veroniqa har täppt igen vårt “hål” på Sörmlandsleden, dvs de etapper vi tidigare hoppade över. Men som sagt, mer om det i ett eget inlägg. Nu är jag trööött och ska sova. Eller, det vore väldigt bra om jag orkade läsa lite i bokcirkelboken vi ska prata om på onsdag, eftersom jag knappt börjat … men vi får se. Men måste nog i alla fall prioritera läsande framför vandringsbloggande de närmaste dagarna!

Läser: Nakanos secondhandbutik av Hiromi Karakawi. Bokcirkelbok till på onsdag, som jag kommer få läsa lite skyndsamt nu …

Tittar på: Vi är mellan serier just nu, men det lutar väl åt en fransk deckare nu tror jag … eller om vi skulle se dokumentärfilmen om Kungen först. :)

Pusslar: Inte mycket, pga så mycket annat att göra, men mitt pågående är ett dubbelsidigt pussel med blommotiv som jag köpte på Sanders skolgårdsloppis. Floret Farm’s Cut Flower Garden, 500 bitar, Galison, för att vara mer exakt.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *