Hoppa till innehåll

Höstlov, Halloween och Sander 11 år

Den här veckan har det varit höstlov och fullt av extragrejer. Barnen har varit hemma eller iväg på egna grejer, jag och Jonas har jobbat som vanligt.

I måndags var vi på passexpeditionen och fixade pass till barnen, eftersom deras gått ut. De blev färdiga redan dagen efter, men vi har inte hunnit hämta dem ännu.

I tisdags började Avas höstlovskurs som gick ut på att ordna spökvandring för barn på Tranströmerbiblioteket, samma som hon gick förra året. En dag prepp och två dagar med spökvandringar.

I tisdags var det också Halloween. Ava hade sleepover hos en av teaterkompisarna och firade således utan oss, men hann ju i alla fall vara med och fixa pumpor förra veckan. Jag, Jonas och Sander åt färsfyllda paprikor med grönt monster-ris och så pumpapaj till efterrätt, samt godis såklart. Ingen av oss gick bus eller godis och ingen ringde på här heller.

I onsdags fick anhöriga gå på genrepet av spökvandringen, så det gjorde vi. Häftigt! Många likheter med förra året, men också lite nytt och Ava spelade en annan roll med väldigt tjusiga 1800-talskläder.

I övrigt har det varit mycket annat också, lite för mycket faktiskt. Det är alltid mycket i november, så det är iofs inget ovanligt, men gah. Har svårt att komma ner i varv när det är så mycket, men fick akutvila lite till slut …

Fredagsfilmen blev Nightmare Before Christmas, för den måste vi se varje år. :)

Lördagen var såklart en stor dag eftersom Sander då fyllde 11 år! Men det fick ett eget inlägg.

Idag söndag var familjen på Comic Con och jag fick vila i en tyst lägenhet i några timmar, skönt och välbehövligt.

Läser just nu: Jävla karlar av Andrev Walden.

Lyssnar på: Måste ju nämna att The Beatles har släppt en “ny” låt! Stort! Vi har såklart lyssnat på Now And Then (jag lyssnar just nu, till exempel) och tittat på videon där beatlar från olika tider syns tillsammans, tillräckligt mycket för att ha låten på hjärnan för jämnan nu.

Tittar på: Jag skulle ju bara se några avsnitt av Gilmore Girls, men när jag har varit vraktrött och absolut orkat noll har det varit rätt skönt att bara ta ett avsnitt till … Det känns dock fortfarande lite väl mycket att se om alla säsonger, så vi får väl se hur mycket det blir. Roligt att Ava tittar och gillar i alla fall (= anledningen till att jag började titta “bara lite”).

Pusslar: Idag lade jag klart andra sidan av det tvåsidiga blompusslet jag köpte på Sanders skolgårdsloppis. Det tog sin lilla tid, mest för att jag inte har haft så mycket tid att pussla, men det var rätt klurigt också med mängder av nästan identiska bitar.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *