Hoppa till innehåll

Mer Ava-prao, bokcirkelträff och höstlovsstart

Det är mycket nu. Svårt att hålla nere stressen. Jag och Jonas gjorde i alla fall en bra grej: vi har skrivit in alla viktiga händelser och all prepp för dem i en kalenderöversikt av de kommande veckorna. Så nu vet vi vilka av alla saker vi behöver bry oss om just innevarande dag och kan förhoppningsvis släppa resten.

På jobbet håller jag ju på och startar upp ett nytt projekt samtidigt som ett annat håller på att avslutas. Lite knepigt att fokusera på båda, men det är roliga grejer.

Ava har haft sin andra praovecka och varit i Adlibris butik på Kungsgatan denna vecka. Roligt att hon fick två helt olika praoplatser och att båda blev väldigt bra! Jag var och hälsade på henne i butiken en liten sväng och hon fick visa hur hon prismärkte och ställde ut böcker och så vidare.

I onsdags var det bokcirkelträff med Veganbokprat på Aida’s Zone. Vi hade läst Nakanos secondhandbutik av Hiromi Kawakami. Väldigt mysig träff och god mat! Jag fick dock stressläsa boken de sista dagarna och lägga en del av min skrivdag på det … mycket nu, som sagt.

I fredags fick Ava besök av sin kompis och Sander var på Inferno med kompisar, så Jonas och jag hade eget fredagsmys och såg filmen Triangle of Sadness.

Igår, lördag, åkte Jonas med barnen inklusive Avas kompis till Halloween på Gröna Lund på eftermiddag/kväll. Jag fick då efterlängtad egentid och skrivtid! Jag har nu klippt över alla återanvändbara kapitel från den gamla versionen och grovfixat sånt som inte stämmer längre. I många fall är det bara en TODO-markering, men men. Ett par kapitel ersatte jag helt och hållet med en TODO-markering, så visst finns det en del kvar att skriva. Och detaljerna hänger på beslut som inte är fattade ännu, så det hela är i ett lite knepigt läge, men spännande.

Idag har vi bockat av en hel del på att-göra-listan, men jag har fortfarande kvar att puréa en pumpa som Jonas var och köpte. Brukar ju göra pumpapaj till Halloween. Dags att fixa middag nu och sen ta tag i det … Barnen har Halloween-pyntat och skurit pumpor också.

Nästa vecka har barnen höstlov, men jag och Jonas jobbar som vanligt.

Läser: Är mellan böcker just nu, men har lånat e-boken Jävla karlar av Andrev Walden från biblioteket. Eller ok, jag har även pausat Christoffer Holsts Solsken och parmesan sedan tidigare, men jag är så himla nyfiken på Jävla karlar att den nog får ligga på paus lite till.

Tittar på: Nope, vi har inte hunnit börja på någon ny serie än …

Pusslar: Sida två av det dubbelsidiga blompusslet jag köpte på Sanders skolgårdsloppis.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *