Hoppa till innehåll

Ava 15 år, barnkalas och fars dag

Ännu en vecka med många stora händelser!

I måndags följde Sander med sin kompis till scouterna för att prova på. Han får prova ett par gånger till innan han måste bestämma sig för om han ska vara med på riktigt. Coolt! De hade eldat, så han kom hem och luktade rök. :)

I tisdags fyllde Ava 15 år! Men det fick ett eget inlägg: Ava 15 år!

I onsdags kunde jag ju haft skrivdag, men jag kände att jag behövde försöka koppla av och stressa ner, så jag var bara ledig. Har knappt varit ute annat än för att uträtta ärenden, så jag såg till att ta mitt novemberdopp (ett dopp i månaden i minst ett och ett halvt år nu, tror jag, fast jag har bara gjort det medvetet under 2023) och gå en liten fågelpromenad.

I fredags fick vi förstärkning till fredagsmyset eftersom Avas kompis Emma sov över. Passande nog var det Avas tur att välja film och vi såg Fucking Åmål och åt poké bowl.

Igår lördag var det den stora barnkalasdagen. Vi blev tvungna att boka Avas kalas lite tidigare än önskat och Sanders lite senare, men det funkade bra det med. Ava skötte sitt själv och mötte upp kompisarna på Fox in a box där de körde ett escape room. Sen fick de äta lunch och fika på Espresso House. Sanders kalas ägde rum på Leos Lekland i Kungens kurva, så det var ju en färdig paketlösning och vi behövde bara vara där. (Men det är ju nog så tröttande med den miljön.) Det blev lyckat i alla fall!

Idag är det fars dag och Jonas blev såklart uppvaktad med paket och skönsång på morgonen. Han fick Shiver, en Junji Ito-bok, av barnen samt choklad och en “hot chip challenge”-låda med ett suuuuperstarkt chips i. Det är en grej i sociala medier just nu, tydligen, och Jonas har varit väldigt inne på chili på sistone och vant sig vid allt starkare måltider. Glädjande nog tyckte han ändå att chipset var starkt. :)

Vi åt pasta pistou till lunch (klassisk firar-rätt hos oss) och snickerskaka till fikat. Till middag blev det en gryta med en färdigköpt sataysåsbas, som vi inte testat förut.

Läser: knappt, men håller fortfarande på med Jävla karlar av Andrev Walden. Får förhoppningsvis lite mer läsork snart, för jag har många spännande böcker i pipen!

Tittar på: desto mer Gilmore Girls, som jag ju inte skulle, men när jag inte orkar göra något annat är det så skönt … och Jonas och jag tittar på finska deckarserien Karppi.

Pusslar: ett jättegulligt Birdie seasons-pussel jag köpt på Vinted. Det har blivit en del köp- och sälj på Vinted på sistone …

Pusslet jag lägger just nu
Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *