Hoppa till innehåll

Julbord och advent

Så gick november över i december nu är det en massa juliga grejer på schemat. Riktigt vintrigt har det blivit också, men vi får väl se hur länge snön ligger. Jonas hade julbord med jobbet i torsdags och jag ansvarade för teammötet med adventsmystema i fredags, på Stureplanskontoret.

I fredags var det 1 december vilket innebar julkalendern på tv som frukostsällskap. Nyversion av Trolltider, minsann. Jag fick en te-kalender av Jonas och det är riktigt roligt att vara igång med teprovandet igen. Första “luckan” med vanligt rent sencha är bäst hittills, men än så länge inget dåligt. Utöver tv-kalendern har Ava en sminkkalender, Sander en diy-variant som hittills innehållit en dansande tomte, godis och slime, Jonas en chokladkalender och en Trisskalender. Jag har skaffat en mysig kalenderapp på telefonen som visserligen var rätt dyr att köpa fullversion av, men det fick det vara värt:

Jacquie Lawson Advent Calendar

Det är många roliga små detaljer i den och den är väldigt fin! Nya spel, filmsnuttar, djur i skogen, inredningsmöjligheter m.m.

Det var också min tur att välja film och jag valde A perfect world, en gammal favorit med Kevin Costner och Clint Eastwood. Barnen såg dock inte klart den och eftersom de inte är så pepp på idén med fredagsfilm bestämde vi att vi inte ska ha det som stående grej längre. Har vi nån film eller något annat som alla vill se kör vi fredagsmys med middag framför tv:n, annars äter vi middag som vanligt och så kan väl Jonas och jag titta på något vi vill se medan barnen gör det de vill göra.

Igår lördag var det äntligen dags för knytisjulbord med bokcirkeln Veganbokprat hos Josefine på Saltarö. Det blev ett supergott julbord och en väldigt mysig träff. Boken var God jul – en berättelse av Jonas Karlsson och det var såklart extra kul att vi faktiskt hittade en julbok och att de flesta gillade den.

Idag är det första advent! Vi hade bokat in att adventspynta idag, men först hade Ava lite annat för sig. Hon har fått ett extraknäck som läxhjälp åt en yngre tjej, så först var hon iväg på det och sen åkte hon på Nördarnas julmarknad. Men när hon kom hem kunde vi pynta.

Jag lagade lite extra seriös söndagsmiddag med färsbiffar, kokt potatis, brysselkål och sås med svart trumpetsvamp som jag och Anna plockade tidigare och hon nu hade torkat och tog med till julbordet. Mums! Och sen blev det adventsfika med lussebullar, pepparkakor, glögg och knasig läsk.

Läser: God jul, Ester Jansson av Johanna Lindbäck.

Tittar på: Vi blev klara med den första omgången The Crown, men kände oss inte så sugna på att fortsätta med Karppi, så vi såg ett avsnitt Black Spot och ja, vi får väl se hur det blir. Snart kommer ju fortsättningen på The Crown … Har nog sett något avsnitt Gilmore Girls själv också.

Lyssnar på: Julmusik, mer och mindre frivilligt, typ?

Spelar: Jo, nu har det ju blivit en del. Dels i adventskalenderappen jag skrev om ovan. Men jag har också en gratisperiod på Game Pass, där det finns en massa spel. Testade City Skylines 2, som jag varit nyfiken på, men misstänkte att det skulle kännas för invecklat för mig. Och det gjorde det väl också … eller, jag har inte spelat mycket, men jag fick inte direkt mersmak. Sen laddade jag också ner Disney Dreamlight Valley, eftersom jag hört det nämnas så många gånger som spelet man går till när man är klar med Animal Crossing. Det är ganska charmigt, så jag spelar nog lite till …

Pusslar: Blev bara en handfull bitar lagda på det gulliga Alice in wonderland Story Maps-pusslet denna vecka. Har varit så mycket annat på mina jobbpauser, typ baka fika och laga julmat och så vidare …

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *