Hoppa till innehåll

Skrivdagar, VR och releasefest

Extragrejerna börjar lugna ner sig så smått och jag jobbar på att få ner stresskänslan. Försöker ta det lugnare och hinna med må-bra-aktiviteter som lunchpromenader, pusselpauser, läsa och så vidare. I måndags var det jättefint ljus när jag gick ut och jag fick mig en rejäl överraskning när jag stod och försökte fota en flock snabba gråsiskor. En sparvhök swooschade ner och tog en av dem! Jag trodde att den skulle försvinna, men lyckades faktiskt se vart den tog vägen, småspringa dit och få mina första bilder på sparvhök!

I tisdags fick Sander ett spännande paket. Han har sparat länge och efter att det trillade in en del födelsedagspengar hade han äntligen råd att köpa sitt efterlängtade VR (Meta Quest 2) på Black Friday-rean. Och nu kom det! Han ska få en bättre rem också, som ingick i kitet men levereras senare. Så Sander har varit fullt sysselsatt med att spela VR, men det är lite svårt att få till det bra eftersom det är lite trångt i hans rum och vi inte vill att han ska vara ute i vardagsrummet och göra det. Han spelar sociala spel och pratar med kompisar samtidigt, så det låter en hel del + såklart att han står och vevar … men han slår i grejer i sitt rum stup i kvarten, så han jobbar på att lära sig vara mindre yvig, hehe.

Jag tog en extra ledig dag i torsdags för att kunna ha två skrivdagar i lägenheten i Väsby! Jag var inte precis i toppform och hade inte energi för allt jag hoppats på, men jag fick mycket gjort med skrivandet i alla fall. Hann igenom alla mina kommentarer jag kladdat i manuset. Planen framöver är att jag ska klura på om jag ska skriva in ett kapitel till, ta tag i några mer övergripande funderingar, korta av något kapitel och fundera några varv över kapitelindelningen. Sen kanske manuset får vila lite igen så jag kan läsa helheten med något färskare ögon och fixa till grejer innan jag kollar om jag kan få några testläsare.

I fredags slutade jag redan vid 15 (jobbade en lååång måndag som kompensation) och åkte till Slussen för att möta upp Ava och hennes kompis Sofia och gå på releasefest på hotell Eken. Det var alltså författarduon Parmér & Blom, bestående av Avas mentor och hennes kompis, som släppte sin andra bok i serien Latona. Nya boken heter 8 dagar – Mord på M/S Kungsholm och vi ser såklart båda fram emot att läsa den. Trevlig release med högläsning ur boken och info om all research som gjorts kring M/S Kungsholm och annat. Spännande!

Vi hann hem till fredagsmys som blev korv med bröd framför filmen Dungeons & Dragons: Honor among thieves. Det var Jonas tur att välja film, vilket innebär att jag får klura ut någon till nästa gång.

Igår lördag skulle jag och Sander ha åkt med på scouthajk i Tyresta. Vi gick upp tidigt och började fixa, men sen ställde vi in … Sander trampade snett några dagar tidigare och har visserligen sagt att det gjort ont, men vi har inte tänkt att det var så farligt. Men nu var det tydligt att fotknölen var svullen och han sa att det gjorde mer ont … så 5-6 km vandring kändes som en rätt dålig idé. Trist, men lite skönt också med tanke på att det var så kallt. Jag tog en egen liten promenad i stället och fotade några fåglar, samt satt en stund på Espresso House, där jag hade en gratis dryck att inkassera. Mest för att det är så svårt att få plats allihop här hemma …

Läser: God jul – en berättelse av Jonas Karlsson till bokcirkeln.

Tittar på: The Crown med Jonas, vi har ett avsnitt kvar av den första batchen nya avsnitt (kanske hinner med det ikväll). Vi har pausat Karppi, men får väl se om vi fortsätter den sen. Tittar själv på Gilmore Girls.

Spelar: Egentligen inget, men jag kollade lite efter adventskalendrarappar och så testade jag en där man redan kunde spela några småspel och fastnade lite i ett spel som är lite som Tetris fast stressfritt. Har också fortsatt lite med Nonogram Galaxy, så okej, jag har väl spelat lite då …

Pusslar: Har än så länge hunnit lägga ramen på ett gulligt Alice i Underlandet-kartpussel:

Clementoni Story Maps 1000 bitarspussel Alice in Wonderland
Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *