Hoppa till innehåll

Första jobbveckan, tänder m.m.

Första jobbveckan blev ändå en rätt bra vecka. Jag jobbade hemifrån hela veckan som en skön mjukstart och jag gör mitt bästa för att prioritera att ta hand om mig själv.

Det är fortfarande ordentlig vinter, trots att SMHI rapporterade kommande plusgrader. Folk i mängder åker skridskor på isen här utanför.

För vår del blev det i alla fall lite kälke i lekparken på kvällspromenad i måndags (bild 1, ovan)… men ingen vintersport annars.

Jonas och jag började alltså jobba på måndagen, men barnen började skolan på tisdagen.

Måndag kväll skitsent kom Sander ut ur sitt rum och hade tappat en tand! Det var länge sedan någon i den här familjen gjorde, så det kändes lite ovant … sist gav tandfen en guldtia, men äsch, nu blev det Swish. :)

På skrivdagen i onsdags läste jag igenom mitt manus och gjorde anteckningar, så nu är skrivandet igång igen efter julpausen. Onsdagen var även min mammas 81-årsdag, så vi ringde videosamtal och grattade.

I torsdags var jag på ett jympapass på Friskis & Svettis Kungsholmen på lunchen. Just ja, på tisdagslunchen var jag på F&S Lindhagen och körde löpband och testade roddmaskinen litegrann. Två gånger F&S i veckan känns lagom, men det tar tiiid!

I torsdags var också en stor dag för att Ava blev av med tandställningen! Hennes tänder är superfina nu! Hon ska ha bettskena dygnet runt, utom när hon äter, i en vecka och sen bara på natten “så länge hon orkar”. Har läst att minst ett år gäller, men de sa gärna 5-10 år till henne. Så vi får väl se. Kul att det funkat så bra! Vi har före- och efterbilder som ser helt overkliga ut … vilken magi! Hon fick en goodiebag med hårt och segt godis och popcorn, som hon inte fått äta på ett och ett halvt år nu. :)

I fredags var Ava på bio med kompisar så vi andra tre hade eget fredagsmys med pizza och filmen Grinchen.

I helgen har vi spelat Cluedo och Bezzerwizzer, som barnen fick i julklapp. Jag har testläst ett barnboksmanus och fått en första testläsning av början av mitt eget manus, ersatt försvunna geocacher och fotat fåglar i grådassigt ljus.

Läser: The Great Alone (Himmel över Alaska) av Kristin Hannah. Ville egentligen fortsätta med Divergent-serien, men detta är nästa bokcirkelbok och det är dags att läsa.

Spelar: Jag och Jonas har börjat spela Return to Monkey Island på Playstation! Jag har spelat Disney Dreamlight Valley vid något tillfälle också, men inte varit lika pepp på det den här veckan, får väl se om jag blir det igen …

Pusslar: Julpusslet jag fick av Ava i julklapp, det går framåt men långsamt!

(jag tänker att jag skippar rubrikerna Tittar på och Lyssnar på den här gången för att jag inte har något vettigt att skriva)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *