Hoppa till innehåll

Sista jullovsveckan

Idag är sista dagen på jullovet. Eller, jag och Jonas börjar jobba imorgon, men barnen är lediga en dag till.

I måndags vaknade vi hos vännerna på Värmdö efter nyårsfirandet. Det blev ett januaridopp för mig och Malin och Martin följde med som fotograf. Vi såg inga älgar i år, men väl en mindre hackspett!

I tisdags skrev jag en herrans massa årssammanfattningar till bloggen …

I onsdags kände jag att det blev lite för mycket, trots ledighet, så jag avbokade mitt inbokade Friskis-pass. Min gratis provvecka är nu slut, men jag tänker att jag till att börja med köper en månad med friskvårdsbidraget i Benify-portalen vi använder till sånt. Det kan nog bli några månader till sen, men antagligen växlar jag till att springa utomhus när det känns mer behagligt.

Efter lunchen i onsdags åkte jag och Jonas in till stan. Först fikade vi på Espresso house – mysigt med dejt – och sen tog vi en sväng till Panduro och Lidl. På Panduro bunkrade Jonas upp med ännu fler Hama-pärlor, eftersom han och barnen just nu har lite dille på pärlplatteläggande och jag köpte krympplast som jag fick syn på och blev nostalgisk över. På Lidl var det veganvecka, så vi köpte lite alla möjliga olika grejer att testa. På hemvägen hämtade jag paket med en jättegullig fågelmugg som jag köpt som en sorts sen julklapp till mig själv.

I torsdags hade vi pysselstund med pärlplattor och krympplast.

I fredags rev vi pepparkakshuset och snaskade på gammalt godis. Det mesta av själva pepparkakan åkte i soporna, för det smakar ju inte så gott när det stått framme i flera veckor … Till fredagsmyset blev det rödbetstortillas från Lidl fyllda med två olika sorters vegokebab som vi ville testa + bulgur, grönsaker och såser. Filmen blev The Notebook (eller den inte så klatschiga svenska titeln Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta), som Ava ville se. Jag har sett den för länge sedan, men minns ju aldrig särskilt mycket.

Igår lördag packade vi undan julen. Ganska skönt ändå att få undan allt och att slippa tända och släcka adventsljusstaken, stjärnan och julgransbelysningen varje dag. Efter lunch åkte vi till kusinerna i Väsby, där farmor och farfar också var på plats och så firade vi minijul med lite julklappar och fika.

Som egentid under lovet har jag läst, spelat Disney Dreamlight Valley och lagt pussel. Jag har också klurat på min och Veroniqas fjälltur i sommar. Vi fick ju ställa in Jämtlandstriangeln i somras och eftersom man ombeds låta naturen där återhämta sig har vi kollat en massa olika alternativ. Nu lutar vi starkt åt Vålådalsfyrkanten. Håller tummarna för att allt ska klaffa i år!

Som tillsammanstid, utöver pysslandet då, har vi spelat en del brädspel. Jag och Jonas har spelat Terraforming Mars två gånger och med barnen har vi spelat Ticket to Ride. Nu fick de även Cluedo och Bezzerwizzer Familj på minijulfirandet, så dem ska vi också försöka hinna spela snart (men Ava skulle iväg med kompis idag, så därav Terraforming Mars i stället).

Läser: Insurgent av Veronica Roth, del 2 i Divergent-serien. Men sen måste jag nog ta nästa bokcirkelbok och vänta lite med del 3 + prequel-boken som också finns.

Tittar på: Nä, vi har liksom gjort annat … Fredagsfilmen bara, tror jag.

Lyssnar på: Så lite som möjligt … blir ju lätt rätt mycket ljud med familjen hemma …

Spelar: Disney Dreamlight Valley.

Pusslar: Fortfarande julpusslet jag fick av Ava.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *