Hoppa till innehåll

Mitt 2023

2023 var året då jag började med veckoincheckning på bloggen och faktiskt höll igång det också. Det lär ha lett till ett stort uppsving för antalet inlägg, men sånt kollar jag av tradition på i ett inlägg kring 21 januari, då bloggen fyller år …

I slutet av 2022 upphörde ju min sjukskrivning för utmattningssyndrom helt, efter nedtrappningen. Så 2023 har jag inte varit sjukskriven, men inte heller jobbat heltid i och med att jag fortsatt med mina lediga onsdagar och även har förlängt det till november 2024 (än så länge, sen får vi se). Onsdagarna har gett mig tid och ork att ägna mig åt skrivandet, om än inte så mycket som jag kanske hade velat. Men skrivandet får ett eget inlägg: Mitt skrivande 2023 Angående utmattningen så har det varit lite för stressigt igen mot slutet av året, men jag hoppas att det ska kännas lättare och finnas mer ork snart.

Under året har jag lagt pussel som pausaktivitet under jobbdagarna när jag jobbat hemifrån. 20 pussel har det blivit, varav 12 med 1000 bitar och 5 med 500 bitar. Mot slutet av året har jag blivit sämre på att ta mig tid till det, men det får vara ett mål för 2024 att bli bättre på det igen. Det är en jättebra paus för mig, att släppa skärmen med blicken och göra något taktilt. Jag har skaffat ett pusselbord (utan ben, men med fyra lådor för pusselbitar) för att kunna flytta runt på ett pågående pussel – superbra!

Jag har jobbat mest hemifrån under året, men så har jag också jobbat med folk i Kalmar hela året, i tre olika projekt. Varannan vecka har vi teammöte, antingen på Stureplanskontoret eller Solnakontoret, och då brukar jag vara på plats. På Solnakontoret blev det en våningsflytt under året när vi tryckte ihop oss på färre våningsplan, men det blev faktiskt lite smidigare för mig än innan, då jag hade skåp på en våning och satt på en annan …

Jonas började nytt jobb på Paradox i januari och har ägnat sig åt spelutveckling hela året, med spelet Stellaris. Mycket häftigt! I april var det familjedag på Paradox, så vi fick komma och hälsa på.

Vi firade mina föräldrar som båda fyllde 80 år (januari och juli).

I början av juni var det långhelg för nationaldagen och vi åkte Viking Line Gabriella till Helsingfors.

På semestern blev det först en sväng till Göteborg, sen Idre och Öland. Familjen åkte tidigare från Öland och jag fick några egna dagar på Öland.

På sommaren sörjde vi att Stikki Nikki som fanns på Hornsbergs strand tidigare byttes ut mot ett annat glasställe som i 999 fall av 1000 bara har sorbet som är vegansk. Jag gillar inte sorbet. :(

På hobbyfronten: läsning, fågelskådning, friluftsliv, geocaching, ett dopp i månaden – dessa har fått egna årssammanfattningar.

På träningsfronten: löpning, steg och nu också Friskis & Svettis! Har en aktiv provvecka nu och planerar att använda friskvårdsbidraget till minst en månad till. Inte roligt att vara ute och springa på is, så tänkte köra en kombo av löpband, gym, jympa och yoga. Åtminstone tills det är trevligare ute.

Musik: Det blev bra med BOSE-lurarna jag skaffade och jag har använt dem framför allt när jag sitter på kontoret och vill få bort störande ljud. Jag har nästan bara lyssnat på Smashing Pumpkins. <3 Skulle dock vilja ha mycket starkare brusreducering om jag fick välja, det krävs oftast rätt hög musik för att dränka ljuden tillräckligt. Men lurarna är bekväma!

Sander går nu i 5:an. Han har haft några olika intressen under året. På våren var det graffiti och schack. Han var med i Schackfyran och åkte till och med på final i Helsingborg med Jonas i början av sommarlovet. Under hösten har det varit finger skateboards och VR – under Black Friday-rean köpte han ett Meta Quest 2 för pengar han sparat ihop. Datorspel har såklart varit stort hela året, lite olika spel olika perioder. Ett tag besökte han och kompisar Inferno Online en hel del, men sedan han fick en ny dator i födelsedagspresent har han inte varit där. Under hösten började han på scouterna, där hans kompis redan går.

Ava går i 9:an och klurar på gymnasievalet. Hon går på teater och KAP-teater. På sommaren åkte hon på sitt första kollo. På hösten praoade hon först på sin gamla förskola och sen i Adlibris butik. Hon har blivit en riktig läslus och har numera en välfylld bokhylla. På höstlovet var hon än en gång med och ordnade spökvandring för barn på Tranströmerbiblioteket.

Jag åkte på geocachingresa med Ann till Arvika i september.

Jag och Jonas hade en fin dejt med Jonas Gardell och Lao Wai i oktober.

Vi firade jul hos mina föräldrar i Nyköping och nyår hos vännerna på Värmdö.

Mycket av resten som är viktigt nämns i länkade inlägg med mer specifika årssammanfattningar. :)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *