Hoppa till innehåll

Mitt skrivande 2023

2023 hade jag onsdagar som skrivdagar, vilket behövdes för att över huvud taget orka skriva. Jag är inte så duktig på att nyttja kvällar som jag var innan utmattningen …

Det aktuella manuset har arbetstiteln Vi som blir över och tänkt åldersgrupp 12-15 år. Jag skrev den allra första scenen under min skrivkurs 2020 och jag trodde nog att jag skulle vara klar 2023, men det blev inte så.

I början av året var jag i alla fall färdig med en ny version av manuset, den andra stora genomskrivningen. Sen anlitade jag lektör och fick en hel del att tänka på. Då stod det still ett bra tag innan jag kom på en plan.

I maj var jag som vanligt med på #skrivstreak på Instagram, men ägnade mig åt skrivövningar med slumpade ord eftersom jag inte hade någon plan för manuset ännu. Jag knåpade till och med ihop en egen slumpordsgenerator för att få nya ord varje dag. Extra kul var att Veroniqa också hakade på, så vi körde på samma ord och skickade texterna till varandra och fick se hur olika texter det kunde bli.

Jag testskrev lite på en idé till en bilderbok också, men kände inte att jag hittade tonen riktigt. Men vem vet, kanske är det ändå ett projekt för framtiden.

Till slut klarnade en ny plan och hösten har ägnats åt den tredje stora genomskrivningen av manuset. Nu vilar texten och på årets första skrivdag planerar jag att läsa igenom manuset och se hur allt har landat, vilket ju är lättare när man fått lite distans till texten.

Sen blir det antagligen en del ändringar, men ganska snart är jag nog redo för testläsare igen. Hade gärna anlitat lektör igen, men det är ju dyrt att göra en gång och två gånger för samma manus känns väldigt saftigt …

Skrivandet medför ju lite sociala grejer också. Till vardags mest i form av ett mysigt skrivrelaterat instagramflöde. I augusti och oktober fick jag och Malin till skrivhelger på landet. Himla fint! Jag har också varit på ett par skrivhäng, dels med Skrivhäng Stockholm som jag träffat tidigare, men också med nya gruppen Barnbokshäng specifikt för B&U-författare. Jag, Ava och hennes kompis Sofia har också varit på två bokreleaser med författarduon Parmér & Blom, där Blom råkar vara deras mentor.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. […] skrivandet, om än inte så mycket som jag kanske hade velat. Men skrivandet får ett eget inlägg: Mitt skrivande 2023 Angående utmattningen så har det varit lite för stressigt igen mot slutet av året, men jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *