Hoppa till innehåll

Min fågelskådning 2023

Vid årets start hade jag 109 fågelarter på fågelsidan och nu finns där 141. Alltså blev det 32 nya fotade fåglar 2023! Dessa är:

Jag är så glad att ha fått se dessa och mycket nöjd med antalet nya för året, även om jag får jobba på bättre bild av många av dem. 2022 blev det bara 15 nya arter, så detta är ju en klar bättring. Vet inte vad jag vågar hoppas på antalsmässigt för 2024, men jag hoppas på många fina fågelutflykter i alla fall.

Kanske inte minns alla nu, men jag och Malin har åkt på flera fina utflykter tillsammans. Tyvärr misslyckades vi med att se hökugglan i Kragstalund, men vi såg kattugglebebisar i Larsberg, besökte fågelmatningen i Björkhagen, åkte två fantastiska vändor (vår + höst) till Hjälstaviken, en sväng till Lillsjön på Norra djurgården och en tur till Sandemar. Jag har också besökt Angarn, Kyrksjön, Råstasjön och fågelmatningen i Brotorp.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *