Hoppa till innehåll

Mitt friluftsliv 2023

Jag skulle gärna komma ut mer, men det känns fint att jag faktiskt har uppdaterat sidan Vandring flera gånger under året. :)

Jag och min Osprey Eja på Sörmlandsleden

Sörmlandsleden med Veroniqa

Jag och Veroniqa har fortsatt att beta av Sörmlandsleden. Sex gånger kom vi iväg och nu börjar det bli svårt att ta sig till etapperna, så vi får se hur vi löser det framöver. Drömmen är såklart att beta av hela leden, men vi har ingen brådska, det är ett livsprojekt.

I januari vandrade vi sista snutten av etapp 6 som vi hade kvar sedan tidigare. Det var så halt och jävligt att det fick räcka, men det var härligt ändå. :)

I februari gick vi etapp 7 mellan Lida friluftsgård och Brotorp.

I april blev det etapp 8 mellan Brotorp och Östertälje (plus lite av 9:an).

I juni blev det en tvådagarstur Gnesta-Mölnbo med övernattning vid Stora Envättern. Det blev ett par anslutningsetapper (12:1, 13:1) och inte en enda hel huvudetapp (delar av 12 och 13), men vi fick en fin sträcka i alla fall. :)

I september gick vi det vi hade kvar av etapp 9, Tvetaberg-Östertälje.

I oktober blev det en tvådagarstur igen då vi täppte till resten av “hålet” vi lämnat mellan Mölnbo och Tvetaberg.

Annan vandring

Jag fick några egna dagar på Öland i somras, då jag ägnade mig åt fågelskådning och att vandra etapp 2 på Mörbylångaleden.

Det blev lite vandring på familjesemestern i Idre, men årets fjällupplevelse skulle ha varit Jämtlandstriangeln med Veroniqa i augusti. Det fick dock ställas in då hon skadade sig och vi klurar nu på vad vi ska få till för fjällvandring 2024 i stället.

Tältnätter

Med lilla tältet blev det fem nätter i år. En natt på Sörmlandsleden med Veroniqa och fyra nätter själv på Öland. I oktober var tältet med på Sörmlandsleden, men packades aldrig upp eftersom vi sov i vindskydd. Pris per natt för tältet ligger nu på ca 730 kr och jag hoppas såklart få jobba ner det mer under 2024.

Utöver det blev det några familjetältnätter på Öland också.

Prylar

Min ryggsäck Osprey Eja är ny för i år. Det heter att den rymmer 58 liter, men i storlek XS som jag har är det 55 l. Jag hade gärna haft lite till! Veroniqa har större volym i sin ryggsäck, så vi fördelar de gemensamma sakerna med högre densitet till mig … Men annars är jag väldigt nöjd med ryggsäcken! Letade ju egentligen efter en 65-liters och tror att det hade känts mer lagom, men det viktigaste är ju att den känns bra och det var det ingen som gjorde. Åtminstone inte någon av de som uppfyller mina övriga önskemål. Det skulle såklart inte skada med en ännu lättare säck heller, men Ejan är hyfsad och jag tycker att de lättaste är lite för simplistiska. Vill gärna ha topplock, ytterfack och två likadana sidofack för vattenflaskor.

Året innan körde vi förhållandevis avancerad matlagning på Trangiakök, men det var inte riktigt värt besväret … Nu har jag mitt mindre kök och vi satsar på mat som man bara behöver koka upp vatten till och hälla i påsar. Jag har tillverkat egna “meal cozies”, alltså påsar av isolerande material som man lägger matpåsen i innan man fyller på vattnet. Då hålls värmen bättre medan maten “tillagas”. Superduper.

Annat

Jag har tagit minst ett dopp i månaden under året och varit på flera mysiga fågelutflykter med Malin (men det skriver jag mer om i andra inlägg).

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *